(FOTO: AFP)
(FOTO: AFP)

Flamengo kreće u odbranu trona, Rasing uzdrman Militovim odlaskom dočekuje šampiona

Vreme čitanja: 4min | uto. 24.11.20. | 23:08

Loša atmosfera u argentinskom klubu pred prvi meč osmine finala Kopa Libertadoresa (01.30)

Ono najbolje što Južna Amerika u ovom trenutku može da ponudi od večeras stupa na scenu! Mesec dana otkako je okončana grupna, kreće nokaut faza Kopa Libertadoresa. Šampion Zelenog kontinenta, Flamengo, bez problema se prošetao do osmine finala gde ga u noći između ponedeljka i utorka u nesumnjivo derbiju večeri očekuje gostovanje Rasingu (01.30).

Šampion brazilske Serije A uspeva da održi korak za Atletiko Mineirom u Sao Paulom u prvenstvu, međutim, daleko je od nivoa na kojem je bio prethodne sezone. Klub ove godine prolazi kroz velike i česte promene, koje su se u određenoj meri jednostavno morale da se odraze na rezultate. Naime, ekipu je letos od Žorža Žezusa preuzeo Domenek Torent. Trebalo je nekadašnjem pomoćniku Pepa Gvardiole malo vremena da poveže konce ekipe, pa je sezonu otvorio sa dva poraza. Napravio je Torent potom dva sjajna niza u prvenstvu, prvo od sedam, potom i od osam utakmica bez poraza, i taman kada se činilo da je svoje zamisli preneo na igrače, usledio je otkaz. Flamengo je u kratkom periodu pretrpeo dva teška poraza, prvo od Sao Paula (1:4), potom i od Atletiko Mineira (0:4), što uprava nije oprostila španskom stručnjaku.

Izabrane vesti

(FOTO: AFP)(FOTO: AFP)

Već u narednom kolu nasledio ga je Rožerio Seni, ali ni legendarni golman nema čarobni štapić da tek tako izmeni sliku tima. U dvomeču sa Sao Paulom poražen je glatko, između je remizirao sa Gojanenseom, da bi tek u prošlom kolu upisao prvu pobedu protiv Koritibe, pa su se talasi na čuvenoj Marakani koliko-toliko umirili i polako se nazire kraj krize.

Dodatan spokoj Seniju donosi i povratak Filipea Luisa i Gabrijela Gabigola Barbose, pošto će njihovim prisustvom brazilski stručnjak imati više igrača na raspolaganju nego za bilo koju utakmicu otkako je stigao u klub iz Rio de Žaneira. Štaviše, imaće na raspolaganju osmoricu od 11 startera iz prošlogodišnjeg finala sa River Plejtom. Preostala trojica, Rodrigo Kajo, Pedro i Tijago Majazavršio sezonu - povređeni su i ujedno su jedini na koje Seni ne može da računa.

A šta tek reći za Rasing ako je Flamengo u krizi? Klub iz Aveljanede posle četiri kola u novooformljenom argentinskom Liga kupu nema niti jedan bod, postigao je jedan i primio čak deset golova i već je izgubio i matematičke šanse za prolaz dalje.

FOTO: AFPFOTO: AFP

Haos se sa terena preneo i u kancelarije stadiona Prezidente Perion. Nakon težih povreda ključnih igrača, Marsela Dijaza i Maurisija Martineza, došlo je do nesuglasica između sportskog direktora Dijega Milita i vlasnika kluba Viktora Blanka. Legendarni napadač želeo je posle pomenutih gubitaka da pojača tim, međutim, ono što je za Milita bilo ulaganje, Blanko je gledao kao trošak.

Na kraju je prethodnih dana sve eskaliralo Militovom najavom da će najkasnije do kraja decembra – ističe mu ugovor – definitivno napustiti klub. Nije pomoglo ni to što su navijači izašli na ulice kako bi ga ubedili da promeni odluku.

Istovremeno su se pojavile priče kako bi i trener Sebastijan Bekasese već u januaru mogao da ostane bez posla. U jeku glasina Blanko je u ponedeljak posetio jedan od poslednjih treninga ekipe, razgovarao prvo sa Bekaseseom, potom i liderima tima, kako bi im pružio podršku i uverio se da potres izazvan Militovim odlaskom nije uzdrmao ekipu.

Sebastijan Bekasese (FOTO: AFP)Sebastijan Bekasese (FOTO: AFP)

Argentinski stručnjak je ovog vikenda skenirao ofanzivnu moć Flamenga i proučavao defanzivne probleme svoje ekipe posle poraza od Atletiko Tukumana pre pet dana. Znajući koliko je bitno sačuvati mrežu na domaćem terenu, Beka je odlučio da večeras na teren izađe u formaciji 5-3-2, koja bi se u napadu transformisala u 4-3-3. U ostvarivanju zamisli neće moći da računa na četvoricu igrača: povređene Augusta Solarija, Lorenca Melgareha i Darija Cvitaniča, odnosno Džonatana Kristalda zaraženog korona virusom.

Argentinski mediji navode da Bekaseseov posao nije pod znakom pitanja nakon Militovog odlaska – on ga je i doveo u klub – već da će o sudbini argentinskog stručnjaka odlučivati učinak Rasinga u Kopa Libertadoresu. Dakle, četvrtfinale je imperativ. A Rasing tamo nije bio još od 2015. godine. Bekaseseova sudbina je u Flamengovim rukama.

KOPA LIBERTADORES – OSMINA FINALA

Utorak

23.15: (4,70) Atletiko Paranaense (3,50) River Plejt (1,80)

23.15: (1,70) LDU Kito (3,60) Santos (5,30)

Sreda

01.30: (3,35) Rasing (3,20) Flamengo (2,25)

23.15: (3,80) Delfin (3,30) Palmeiras (2,05)

23.15: (1,63) Indepedijente Del Valje (3,80) Nasional (5,70)

Četvrtak

01.30: (2,85) Internasional (2,80) Boka Juniors (2,90)

01.30: (1,60) Libertad (3,80) Vilsterman (6,00)

Petak

01.30: (3,80) Guarani (3,30) Gremio (2,05)


tagovi

Kopa LibertadoresRasing KlubFlamengo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara