Bruno rasturio Bašakšehir i Junajted je blizu, PSŽ (za sada) preživeo eliminaciju (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 24.11.20. | 22:53

Lajpcig u najtežoj situaciji

Mančester Junajted je na korak od osmine finala Lige šampiona u grupi sa finalistom i polufinalistom iz prošle sezone. Da ne beše kiksa u prošlom kolu protiv Bašakšehira u gostima, moglo bi se reći da je Junajted savršen u Ligi šampiona ove sezone. I večeras su odigrali na nivou mečeva protiv Lajpciga i Pari Sen Žermena, savladali Bašakšehir na Old Trafordu zsa 4:1 i nalaze se na prvom mestu u grupi dva kola pre kraja.

Solskjer je izveo startnu postavu baš kakvu bi većina navijača Junajteda želela. Najjača moguća odbrana pa kakva god da je. Bez povređenog Pogbe u vezi, ali sa Van de Bekom, Fernandešom i Fredom, dok su Marsijal i Rašford po krilima bili podrška isturenom Kavaniju. Teško da je moglo ofanzivnije...

Izabrane vesti

Što se odmah i osetilo na terenu.

Junajted je krenuo silovito od starta i odigrao možda najbolje prvo poluvreme u sezoni. Ni nalik onom bledom timu koji je pre tri nedelje poražen u Turskoj. Bruno Fernandeš je za 20 minuta rešio pitanje pobednika. Prvo je u sedmom minutu sačekao izbijenu loptu posle kornera i sa distance poslao neodbranjiv šut pod prečku. Potom je u 19. minutu iskoristio veliku grešku golmana Gunoka posle centaršuta Teljesa i pogodio prazan gol sa peterca. U međuvremenu je Rašfordu poništen gol posle prelepe akcije. Nažalost, Englez je bio u ofsajdu... Ipak, Rašford je zatresao mrežu u 35. minutu posle penala koji je sam iznudio.

Posle 3:0 na poluvremenu, sve je bilo jasno. Bašakšehir skoro da nije zapretio. U drugom poluvremenu je Solskjer iskoristio ubedljivo vođstvo da pruži priliku rezervistima poput Tuanzebea, Vilijamsa, Grinvuda, Džejmsa i odmori Rašforda, Bruna... Turci su stigli do počanog gola, ali je i rezervista Džejms u nadoknadi vremena vratio pobedu na tri gola razlike.

Junajted je u stilu došao do tri neophodna boda i sada drži sve u svojim rukama. Ako u narednom kolu ostane neporažen protiv Pari Sen Žermena na svom terenu, prošao je u osminu finala. A imaće šansu i za popravni u gostima protiv Lajpciga. Uglavnom, Crveni đavoli se nalaze u odličnoj situaciji i nadomak nokaut faze.

Što se ne može reći sa PSŽ i Lajpcig, polufinalni par iz prošle sezone. U drugoj reprizi polufinala, PSŽ se revanširao Nemcima za poraz od pre tri nedelje. Sveci su slavili 1:0 i sada imaju isti broj bodova, ali i bolji međusobni skor. Ako ostanu neporaženi na Old Trafordu u sledećem kolu, biće nadomak osmine finala. Pod uslovom da Lajpcig ne pobedi u Turskoj. Ako Lajpcig pobedi Bašakšehir, onda je PSŽ i teškoj situaciji...

PSŽ je prvi put u eri katarskih vlasnika večeras bio u situaciji da se dva kola pre kraja grupne faze nalazi pred eliminacijom. Samo pobeda nad Lajpcigom je ostavljala Svece u igri za osminu finala. Tuhel je startovao sa NejmaromDi Marijom i Mbapeom koji 565 minuta nije dao gol u Ligi šampiona.

Sveci nisu mogli da zamisle bolji start. Di Marija je pao posle duela sa Zabicerom u sedmom minutu i izvukao vrlo sumnjiv penal koji je Nejmar pretvorio u vođstvo. Može se reći da su Sveci došli do srećnog vođstva jer u prvom poluvremenu nisu bili bolji rival od Lajpciga koji je delovao opasnije, konkretnije i vrše držao loptu u posedu. Ali nije stvorio neke zicer šanse.

Još neubedljiviji je PSŽ bio u drugom poluvremenu. Ili nije znao da se nosi sa agresivnošću Lajpciga ili je svesno rizikovao i čekao kontre. Kako se meč bližio kraju tako su se Nemci približavali golu Navasa ali je defanzivni blok Parižana nekako odolevao. Na kraju se PSŽ opredelio za potpunu defanzivu, ali Lajpcig nije dočekao tu šansu koju je čekao ceo meč. PSŽ se izvukao. Za sada...

LIGA ŠAMPIONA - 4. KOLO

Grupa H

Mančester Junajted - Bašakšehir 4:1 (3:0)

/Fernandeš 7, 19, Rašford 35 penal, Džejms 90+2 - Turuč 75/

PSŽ - Lajpcig 1:0 (1:0)

/Nejmar 7 penal/



tagovi

Bruno FernandešMarkus Rašford

Obaveštavaj me

Man. Junajted
PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara