Najnovije vesti
Vesti Republika Srpska
STANIVUKOVIĆ ZAVRŠIO I MEĐU KORICAMA Partijska koleginica opčinjema likom i delom novog gradonačelnika NAPISALA KNJIGU O NJEMU

STANIVUKOVIĆ ZAVRŠIO I MEĐU KORICAMA Partijska koleginica opčinjema likom i delom novog gradonačelnika NAPISALA KNJIGU O NJEMU

Advokatica Smiljana Babić Moravac je u Skupštinu grada Banjaluka prvi put izabrana 2000. godine, da bi se nedavno, nakon dve decenije, izborila za svoj drugi odbornički mandat.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Smiljana-Babić-Moravac-i-Draško-Stanivuković Foto: Ustupljene fotografije
Smiljana-Babić-Moravac-i-Draško-Stanivuković

Nije menjala stranke, ostala je verna PDP, partiji u kojoj je takoreći od osnivanja. Ipak, godinama je bila u zapećku, da bi se nakon duže pauze vratila na scenu, i to kao saradnica i pravna savetnica Draška Stanivukovića, piše Srpskainfo.

Smiljana Babić Moravac
Foto: Siniša Pašalić / RAS Srbija
Smiljana Babić Moravac

Pratila ga je u brojnim akcijama, poput razotkrivanja afere "Pelene" i borbe za prava Sanje Popović i njene majke Vukosave, koje su prošle godine nasilno deložirane iz svog stana na Starčevici. Uverena da su majka i ćerka žrtve diskriminacije i korumpiranog pravosuđa, pro bono ih je zastupala na sudu.

Svoje advokatske usluge je besplatno nudila i drugim građanima čija su ljudska prava prekršena.

Pročitajte još

Fascinirana likom i delom Draška Stanivukovića, napisala je i knjigu o mladom stranačkom kolegi, koji je nedavno izabran za gradonačelnika Banjaluke. Kako saznajemo, rukopis je spreman za štampu, ali će knjiga biti objavljena kada glavni junak odluči da je najbolji trenutak za to.

Inače, ovo nije prva knjiga Smiljane Babić Moravac. Do sada ih je objavila četiri. Njen prvi roman, „Istinita životna priča“, posvećen je njenom pokojnom suprugu, poznatom banjalučkom novinaru i književniku Jovanu Babiću.

Kako je ranije izjavila, u advokaturi se često susreće sa surovom stvarnošću, a kroz literaturu se sa tom stvarnošću suočava.