Društvo

Biciklistički savez RS poklonio bicikle Domu "Rada Vranješević"

Biciklistički savez RS poklonio bicikle Domu "Rada Vranješević"
Foto: Srna | Biciklistički savez RS poklonio bicikle Domu "Rada Vranješević"

Predstavnici Biciklističkog saveza Republike Srpske posjetili su danas Dom za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja "Rada Vranješević" i tom prilikom štićenicima ove ustanove donirali pet dječjih bicikala.

Vladimir Kajkut, v.d. direktora Doma "Rada Vranješević", istakao je da je ovo nastavak dobre saradnje Biciklističkog saveza RS i ove ustanove.

"Mališani iz Doma su se unaprijed obradovali biciklima, jer vole da se bave sportom kada god za to imaju prilike. Inače, riječ je o pet bicikala za djecu osnovnoškolskog uzrasta", naveo je Kajkut.

Dodao je da je cilj da se djeci u Domu "Rada Vranješević" omogući što više sportskih aktivnosti.

"Nadam se da će biciklizam biti jedan od zastupljenijih sportova među mladima u našoj ustanovi", kazao je Kajkut.

Vladimir Kuvalja, predsjednik Biciklističkog saveza RS, rekao je da se nada da će ovaj poklon doprinijeti tome da se mališani u Domu zainteresuju za bavljenje biciklizmom.

"Najljepši poklon svima u djetinjstvu je bio bicikl, tako da nam je drago da smo bili u mogućnosti da mališane koji su uskraćeni za roditeljsku ljubav obradujemo na ovaj način", pojasnio je Kuvalja.

Istakao je da Biciklistički savez RS već tradicionalno nakon završetka Međunarodne biciklističke trke "Beograd - Banjaluka" poklanja bicikle djeci iz različitih udruženja i ustanova.

"Djeca palih boraca u Trebinju su prošle godine dobila bicikle. Želimo da podstičemo da mališani od malih nogu koriste bicikl za prevozno sredstvo i tako popularišemo zdrav način života i biciklizam kao sport", zaključuje Kuvalja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije