Ex -Yu

Nema saznanja da je Abazoviću ugrožena bezbjednost

Nema saznanja da je Abazoviću ugrožena bezbjednost
Foto: URA/Arhiva | Nema saznanja da je Abazoviću ugrožena bezbjednost

PODGORICA - Crnogorska policija nema saznanja da je lideru Građanskog pokreta URA Dritanu Abazoviću ugrožena bezbjednost, a ni Agencija za nacionalnu bezbjednost ne raspolaže podacima koji na to ukazuju.

Iz Građanskog pokreta URA danas su saopštili da jedan regionalni kriminalni klan želi da ugrozi život Abazovića i da će čelnici sektora bezbjednosti snositi direktnu odgovornost ukoliko se njemu ili njegovoj porodici nešto desi.

Iz crnogorske Uprave policije navode da sprovode opsežne provjere s ciljem utvrđivanja činjenica sa kojima su upoznati od predstavnika medija i javnih istupa pojedinaca.

"Shodno zakonskim procedurama, Abazović i svi koji posjeduju bilo kakve informacije o njegovoj ugroženosti imaju mogućnost da obavijeste nadležne državne organe o eventualnim saznanjima", navodi se u saopštenju.

Iz Uprave ističu da, na osnovu prikupljenih podataka Agencije za nacionalnu bezbjednost, te Sektora kriminalističke policije i centara bezbjednosti Podgorica i Bar, ništa ne ukazuje da je Abazoviću ugrožena bezbjednost.

Ove bezbjednosne procjene ugroženosti Abazovića i njegove imovine urađene su na zahtjev Sektora za obezbjeđenje ličnosti i objekata Agencije za nacionalnu bezbjednost.

Iz Uprave policije dodaju da će nadležne bezbjednosne službe nastaviti sa prikupljanjem svih podataka i saznanja koja se tiču bezbjednosti Abazovića.

"Ukoliko se tokom preduzimanja policijskih mjera i radnji dođe do osnova sumnje da je Abazoviću ugrožena bezbjednost od bilo kog lica, neodložno će o svemu biti upoznat nadležni državni tužilac, a policijski službenici će sprovesti kontinuirane aktivnosti s cilju zaštite života i imovine oštećenog", navode iz Uprave policije. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije