Lazetić i Vranjanin (© Star sport)
Lazetić i Vranjanin (© Star sport)

Žarko Lazetić: Partizan ozbiljniji sa Stanojevićem, stvari su došle na svoje mesto

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.11.20. | 16:21

U Metalcu veruju da mogu da ponove dobru partiju iz prvenstvenog duela sa crno-belima

Pokazao je Metalac da ima višestruke adute. Karakterne, jer je slavio nekoliko puta u završnim minutima. Igračke, pošto uspeva da napravi dugačak niz bez poraza (trenutno, devet utakmica). Naposletku i rezultatske, jer je odoleo favoritima kakvi su Partizan i Vojvodina.

Zato provejava optimizam u Gornjem Milanovcu i pred susret osmine finala Kupa Srbije (sreda, 16.00, TV Arena sport 1). Iako crno-beli dolaze u Šumadiju posle tri vezana slavlja, ekipa Žarka Lazetića je baš pre bezmalo dva meseca uspela da izbori bod u prvenstvu, te se nada da bi mogla da ukoči Parni valjak i u masovnijem takmičenju.

Izabrane vesti

Ta utakmica neće imati veze sa ovom, iz prostog razloga što Partizan sad izgleda dosta ozbiljnije nego tada. Sa trenerom Aleksandrom Stanojevićem stvari su očigledno došle na svoje mesto, deluju dosta organizovanije i defanzivno i ofanzivno. Dobili smo najtežeg mogućeg protivnika za kup. Partizan je četiri puta uzastopno osvajao ovo takmičnje do prošle sezone kad je igrao finale, jasno je kakvog protivnika predstavlja i kakve su mu ambicije“, napomenuo je Žarko Lazetić.

Trener Metalca je dodao da su svi igrači zdravi i da konkurišu za tim, kao i da na završnom treningu neće vežbati udarce s bele tačke, za razliku od kolege na suprotnoj klupi, Aleksandra Stanojevića, koji će se baviti i tim detaljom.

Penali na treningu i u eliminacionoj utakmici nisu isto. Stoga ih nećemo posebno ni uvežbavati. Lako ćemo ako do njih dođe, bićemo spremni u svakom slučaju“, uverava Lazetić.

Metalcu će meč sa Partizanom biti prvi još od 6. novembra kad je remizirao sa Vojvodinom. Gostovanje Radu u minulom superligaškom kolu odloženo je zbog slučaja virusa korona u taboru Građevinara, što znači da je domaćin imao više vremena da temljeno pripremi ovaj duel. I da se nada nastavku niza bez poraza u Gornjem Milanovcu koji traje još od septembra 2019.

„Crno-belima su došli Sveta Marković i Filip Holender, ali možemo da ponovimo dobar rezultat. Nadamo se prolasku. S druge strane, to što od početka novembra nismo imali takmičarsku utakmicu, išli smo da nadoknadimo maksimalnim zalaganjem na treninzima. Verujem da pauza neće uticati na sve što smo zamislili“, optimista je štoper Metalca, Aleksandar Vasiljević.



tagovi

Žarko LazetićMetalacMetalac Gornji Milanovac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara