Katar(za) 1

Gledajući sa strane rekao bi čovek, onaj obični „ljubitelj fudbala“, običan zato što loptanje voli bez da od toga ima ikakve koristi, čak ima i štete – evo katarze.

Počeli fudbalski poslenici, i oni sa terena i oni okolo, i bivši i sadašnji, da se samopreispituju i zaključuju da „ovako više ne ide“.

I kako je poslednji čas da se FSS i provetri, i dezinfikuje, i napravi „i stariji, i lepši“.

Obični ljubitelj fudbala verovatno ne kapira da je trenutno vreme „ulaska u pucanj“, nakon što je Aleksandar Vučić „najavio“ da nam treba bolji i uspešniji Savez za razliku od ovog koji ne može da bude ni među 24 u Evropi, a kamoli na vrhu kao on i njegova vlast, što mu se veruje na reč.

Dakle, fudbalski poslenici uključujući tu i većinu medija koji se fudbalom bave na isti način kao i Savez, dobili su zeleno svetlo da se utrkuju u tome ko će da se istakne s naknadnom pameću, ko će da kaže „jesam li reko“, ko će se na neki način toplo preporučiti da povede „reforme“, ili da u njima učestvuje.

Prvi se javio Nemanja Vidić, potom i neki drugi bivši reprezentativci, a neki aktuelni su svoj „stav“ pokazali „bojkotom“ na sto načina, pokušavajući da svoju zadnjicu nekako „izuzmu“ od odgovornosti.

Šlag na torti su mediji i „novinari“ koji su punih pluća godinama i decenijama duvali u istu tikvu sa čelnicima Saveza, svakodnevno brinući da se nekom tamo ne zamere.

Isti oni koji su s blagoslovom Saveza, a i materijalnom podrškom bili na poslednjem Mundijalu u Rusiji, a tamo „nit su šta videli“, „nit čuli“, a kamoli išta suvislo pitali. Isto tako i pre Rusije, a i posle.

Da ne idemo tako daleko u istoriju do Radomira Antića, dovoljno je dobaciti do Slavoljuba Muslina, „slučaja“ za vakta ove vlasti u Savezu.

Čovek je smenjen nakon što se glatko plasirao na Svetsko prvenstvo, zvanično su Savez i on imali različite poglede na to kako „igra i tim“ treba da izgledaju u Rusiji.

Onda je smenjen Bane Ivanović samo zato što je pitao zašto je smenjen Muslin.

Pa je smenjen Krstajić koji je samo radio ono što Muslin nije hteo.

Zatim je doveden Tumbaković, javna je tajna zbog zasluge što je napustio kormilo u Crnoj Gori dan uoči utakmice sa Kosovom.

A desilo se još mnogo „sitnijih“ stvari.

I niko od ovih danas „samosvesnih“ nije se usudio da pita „zašto“ i „dokle“.

Izuzimajući Danas koji je dospeo na „crnu listu“ svih portparola FSS-a, zato što je uprkos zatvaranju nosa, držao oči otvorenim.

I eto već godinama iz tog Saveza ne odgovaraju na naša pitanja.

Navikli da ni za šta ne odgovaraju.

Zato se i pomenuta „katarza“, može samo čitati „za Katar“.

Kao još jedan putokaz koji nas je doveo do ovde, a nije nas odveo nigde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari