Svet

Utorak, 24.11.2020.

10:15

Britiš ervejz prodaje šampanjac i papuče iz prve klase da bi nadoknadio gubitke

Britanska avio-kompanija Britiš ervejz koja je, poput ostalih, u velikom minusu zbog posledica pandemije koronavirusa, juče je najavila internet prodaju.

Izvor: index.hr

Britiš ervejz prodaje šampanjac i papuče iz prve klase da bi nadoknadio gubitke
Ilustracija: Depositphotos, HayDmitriy

Na njoj će se naći luksuzni pribor za jelo i posuđe, papuče, kozmetički pribor, kolica i ostali predmeti iz letelica, nastojeći bar tako da zadrži svoje klijente u vreme kada putuje vrlo malo ljudi.

Među ponuđenim predmetima na internet stranici kompanije nude se čaše za šampanjac, posuđe i pribor koji se koristi u prvoj klasi, papuče i pokrivači koji će, kako stoji u saopštenji avio-prevoznika, kupcima "omogućiti da se prisete čarobnog iskustva letenja i u vlastitom domu", piše hrvatski Indeks (Index).

Kolekcionari mogu kupiti i predmete koji se koriste u Boingu 747, poput kolica. Nastojeći nadoknaditi gubitke i popraviti finansijsko stanje na koje je žestoko uticala pandemija koronavirusa, avio-kompanija je još početkom godine prodala umetnička dela vredna milione funti.

U saopštenju stoji i da se kupcima pruža prilika da kupovinom predmeta iz sada prizemljene flote džambo mlaznjaka Boing 747 na internet prodaji nabave "deo istorije" kompanije.

Vazduhoplovna grupa IAG, vlasnica Britiš ervejza i španske Iberije, od početka godine zabeležila je 5.6 milijardi evra gubitka, uključujući dodatnih 1.76 milijardi evra gubitka u trećem tromesečju. Da bi prevladao krizu, IAG je sproveo veliko restrukturiranje, ukinuvši pritom 13.000 radnih mesta u Britiš ervejzu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

22 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Podeli: