Mađarska najstarijim građanima ograničila posete prodavnicama

Mađarska vlada ograničila je posete maloprodajnim radnjama u pokušaju da izoluje starije kupce i obuzda širenje pandemije virusa korona među osobama starijim od 65 godina, koji se smatraju najugroženijom grupom.
Mađarska najstarijim građanima ograničila posete prodavnicama
Foto: Pixabay
Prema novim merama, samo stariji od 65 godina mogu radnim danima da ulaze u prodavnice od 9 do 11 časova, a vikendom od 8 do 10 časova, prenosi Gardijan.
 
Mađarski premijer Viktor Orban rekao je na snimku, koji je objavio na Fejsbuku, da je takva uredba vlade doneta kako bi se zaštitile starije osobe.
 
"Statistika koja se odnosi na pandemiju jasno pokazuje da su najugroženije starosne grupe naši roditelji i babe i dede. Hajde da se pobrinemo za njih", naveo je Orban, a prenosi Rojters.
 
Mađarska je mesecima pokušavala da izbegne drugo zatvaranje i spreči da se nanese dodatna šteta ekonomiji, ali je bila primorana da zatvori srednje škole i uvede policijski čas u trajanju od 20 časova do pet sati ujutru.
 
U Mađarskoj je od početka pandemije virusom korona zaraženo 177.952 ljudi, dok je 3.891 osoba preminula, pokazuju podaci sajta Worldometers.
  • Nataša

    24.11.2020 12:58
    Nije baš tako
    Ako bih rekla kako je Orban uredio ovo, ispalo bi da Tanjug ne govori istinu.
    A već su zbog toga tužili fakenews.rs, koji im je istinu sausuo u lice!
  • Maskirani NSađanin

    24.11.2020 07:47
    Informacija sa Radija Kossuth
    Vest je samo delimično tačna. Stoji da samo stariji od 65 godina mogu radnim danima da ulaze u prodavnice od 9 do 11 sati, a vikendom od 8 do 10 sati i da je to vreme rezervisano isključivo za njih ali pored toga mogu da pazare tokom celog dana i u svim drugim terminima ako im tako odgovara - rekao je Orban. Ovo je uvedeno da bi se sprečio sukob generacija i dala mogućnost izbora.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet