Maksi Rodrigez (AFP)
Maksi Rodrigez (AFP)

Zver iz Rosarija zagrizla, ali izmakao ceo plen (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.11.20. | 03:30

Pogodak Maksija Rodrigeza iz četvrtog minuta nedovoljan za pobedu protiv Taljeresa

Ne nosi bez razloga Grupa 4 argentinskog liga klupa naziv "grupa smrti". Boka je dobila Lanus i Njuels, Taljeres je pobedio Njuels i Boku, Njuels je slavio protiv Lanusa, a Lanus je uspeo da pobedi Boku. Šta će nam završne dve runde u najkonkurentnijoj grupi takmičenja koje se prvi put igra u aktuelnom formatu doneti, to sam bog zna, ali činjenica je da bi se situacija dodatno zakuvala da ekipa Njuels Old Bojsa u poslednjem duelu četvrtog kola nije prokockala pobedu protiv lidera Taljeresa i to sa igračem više – 1:1.

Znali su Leprozni da ih trijumf na stadionu Marselo Bjelsa u potpunosti vraća u igru za prve dve pozicije u grupi. Da su uspeli da sačuvaju kapital koji im je doneo Maksi Rodrigez već u četvrtom minutu imali bi šest bodova, isto koliko i Boka, odnosno jedan manje od večerašnjeg rivala. Nije moglo bolje da počne, savršeno plasiranom loptom legende kluba. Zver iz Rosarija oličena u Maksiju Rodrigezu stigla je do 89. gola u dresu Njuelsa i tako se izjednačila sa Alfredom Obertijem na trećem mestu večne liste strelaca kluba. Ispred su samo Santijago Santamarija (90) i Viktor Ramos na u ovom momentu daleka 104 pogotka.

Izabrane vesti

Jasno je bilo da domaćin neće krenuti svim silama po drugi gol. Pametno je čekao i u četvrtom minutu nadoknade prvog dela susreta dočekao nesmotren start Mendeza koji je desetkovao tim iz Kordobe, a stvorio euforiju u ekipi Njuelsa neposredno pred odmor. Trebalo je izdržati još 45. minuta, eventualno dodati gas i novim golom osigurati prvi poraz Taljeresa u grupi smrti. Ali ništa od toga nije se desilo, već potpuno suprotno. U 71. minutu pukla je odbrana ekipe iz Rosarija, a Tomas Poketino je prošao kroz sredinu i šutirao tako da je bilo nemoguće sprečiti izjednačenje.

Pokušavali su brojnim izmenama do kraja kako Frank Kudelka, tako i Aleksandar Medina nešto dodatno da promene. Ali ostalo je premalo vremena za novi gol. Ako ništa drugo Njuels je prekinuo Taljeresov niz od tri pobede u međusobnim duelima i može tiho da se nada da će kvalitetnim izdanjima protiv Boke i Lanusa ipak uspeti da kapariše mesto u šampionskoj zoni. Ipak je u opticaju još šest bodova.

ARGENTINA, LIGA KUP - 4. KOLO

Ponedeljak na utorak

Grupa 3

Godoj Kruz - Rosario Sentral 0:1 (0:1)

/Novareti 13/

*** kvote su podložne promenama


Grupa 4

Njuels Old Bojs - Taljeres 1:1 (1:0)

/Rodrigez 4 - Poketino 71/

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Maksi RodrigesMaksi RodrigezTaljeres KordobaNjuels Old Bojs

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara