(©Reuters)
(©Reuters)

Ruiz tragičar, Garitano može da odahne, barem na kratko: San Mames i Bilbao su Betisova noćna mora (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 23.11.20. | 22:56

Atomski fudbal Baskijaca, konačno!

Gaizka Garitano preživeo je "električnu stolicu" i već viđen uručen otkaz. Atletik Bilbao bio je neprepoznatljiv, igrao je kao u transu i odbranio San Mames. Betis se osmi put u nizu iz Bilbaa vraća bez osvojenog boda - 4:0.

Atletik Bilbao igra promenljivo, ali je protiv Betisa uspeh zagarantovan. San Mames je noćna mora za zeleno-bele iz Sevilje. Ni osmi uzastopni meč Real Betis nije izvukao čak ni bod u Baskiji protiv Bilbaa. Bilo da je u pitanju prvenstvo ili kup, Betis ne može da uradi ništa. Sve je počelo na staroj „Katedrali“, prelilo se na novi „San Mames“ i "Ponos Baskije" nema nameru da položi koplja kada mu Andalužani stignu u goste.

Izabrane vesti

Ubojit je bio Atletik Bilbao u kontranapadima i strahovite probleme pravio je Betisu po levom boku. Konstantno su se rotirali Muniain, Vilijams, Viljalibre i Berenger. Neprekidne promene strana, brza i kratka odigravanja uz stalno kretanje u poslednjoj trećini terena pravili su pravu pometnju u odbrani Andalužana. Puleni Manuela Pelegrinija forsirali su desnu napadačku stranu. Upravo su preko desnog boka stvarali najveće probleme odbrani Lavova na startu meča, ali su vrlo brzo posustali. Terenom je gospodarilo 11 domaćih igrača. Hoakin, ikona i dete Real Betisa, bio je je najagilniji i delovalo je da je jedini bio u stanju da napravi nešto u odsustvu Nabila Fekira i Serhija Kanalesa koji su bili nenadoknadiv gubitak za Pelegrinija.

Igrao se 9. minut kada je Asijer Viljalibre poslao oštru loptu u srce šesnaesterca, Viktor Ruiz pokušao je da interveniše, i smestio loptu u pogrešnu mrežu. Da nije očajno reagovao, lopta bi stigla do Injakija Vilijamsa koji bi bio u kolosalnoj šansi i malo je verovatno da bi napadač Bilbao propustio priliku da zatrese mrežu i uveća saldo. Eksplodirala bi nova „Katedrala“ da je dozvoljeno prisustvo navijača.


Hoakin izveo slobodan udarac, Viktor Ruiz je bio najbolji u skoku i vratio je glavom loptu na peterac, a Gonzalez je uspeo da savlada Unai Simona. Ipak, slavlje je bilo kratkog daha. Pomoćnik je podigao zastavicu, glavni arbitar je proverio tu situaciju konsultacijom sa VAR sobom i nije bilo promene odluke. Viktor Ruiz nalazio se u nedozvoljenoj poziciji.

Izbacio je Iker Muniain na krilu Injakija Vilijamsa, koji je zalomio čuvara i uputio perfektan centaršut. Asijer Viljalibre propustio je idealnu priliku da povisi na 2:0, udarac mu je ukrotio Klaudio Bravo, ali je kompletnu akciju pratio Ander Kapa, uleteo iz drugog plana i duplirao prednost Lavova. Bio je to prvi gol desnog beka Atletik Bilbaa u sezoni kojem osnovni zadatak nije da trese mrežu, ali je pokazao da i te kako ume da bude snalažljiv pred golom rivala.


U 38. minutu Aleks Berenger je pokazao raskošan talenat i delić izvanrednih driblerskih mogućnosti. Zavrteo je krilni igrač mozak defanzivcima Betisa, obrnuo koji krug na ringišpilu i prevario Klaudija Brava. Po treći put tresla se mreža čileanskog golmana, ali se u jednom momentu poslužio rukom Berenger, pa je gol poništen.

U nastavku se ista pesma pevala. Nije dugo čekao Bilbao da zada novi udarac Betisu i reši pitanje pobednika. Kapiten Baskijaca, Iker Muniain, započeo je akciju Bilbaa, šunjao se između linija i pomno pratio razvoj situacije. To mu se i isplatilo. Servirali su mu saigrači loptu na tacni, a Bilbaovo dete je zapečatilo sudbinu Betisa. Do kraja se samo postavljalo pitanje sa koliko će golova u mreži Atletik da isprati Betis. Iskoristio je priliku Atletik da popravi gol razliku. Večeras sjajni Aleks Berenger postarao se da dodavanje Beričečea pretvori u asistenciju u 68. minutu i postavi konačan rezultat.


ŠPANIJA 1 - 10. KOLO

Subota

Levante – Elče 1:1 (1:0)

/Melero 12 – Tete 64/

Viljareal – Real Madrid 1:1 (0:1)

/Moreno 75p – Dijaz 2/

Sevilja – Selta 4:2 (2:2)

/Kunde 5, En Neziri 45, Eskudero 85, El Hadadi 87 – Aspas 10, Nolito 36/

Atletiko Madrid – Barselona 1:0 (1:0)

/Karasko 44/

Nedelja

Eibar – Hetafe 0:0

Kadiz – Real Sosijedad 0:1 (0:0)

/Isak 66/

Granada - Valjadolid 1:3 (0:1)

/Duarte 63 - Plano 45+2, Andre 53, Žota 90/

Alaves - Valensija 2:2 (2:0)

/Navaro 2, Perez 16 - Valjeho 72, Sanmartin 77/

Ponedeljak

Atletik Bilbao - Betis 4:0 (2:0)

/Ruiz 9ag, Kapa 33, Muniain 59, Berenger 68/



tagovi

Atletik BilbaoBetisPrimera

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara