Pozornica

Još jedno zlato za banjalučki Plesni klub "Blok"

Još jedno zlato za banjalučki Plesni klub "Blok"
Foto: N.N. | Još jedno zlato za banjalučki Plesni klub "Blok"

Članica Plesnog kluba "Blok", solistkinja Tamara Pejović, koreografijom "Drum Queen" u disciplini oriental osvojila je prvo mjesto na International Online Dance Competitionu u organizaciji "5678 Communityja".

Mlada umjetnica donijela je još jedno zlato Banjaluci i Plesnom klubu "Blok", koji se ovog puta prvi put predstavio u trbušnom plesu.

"Veoma smo srećni i ponosni na svaku pobjedu i nadamo se da ćemo uskoro moći da se vratimo svim redovnim aktivnostima, nastupima, takmičenjima i putovanjima, jer nam to svima nedostaje. Ipak, želimo da podržimo i način online organizacije, jer smatramo da je veoma važno da se veliki i tradicionalni kulturni i sportski događaji održe", kazala je Jelena Stojaković, predsjednica Plesnog kluba "Blok", i dodala da su u toku pripreme za još jedno online takmičenje, koje će biti održano u decembru.

Na prestižnom plesnom spektaklu, koji je prvi put održan online putem aplikacije Zoom, a iza čije organizacije stoji "5678 Community", zajednica nastala sa idejom novog pristupa igri i koja okuplja ljubitelje plesa širom svijeta i stručnjake iz ove oblasti, učestvovalo je više od 5.000 takmičara iz 43 zemlje.

Tamara Pejović, djevojka koja je prvo mjesto i zlatnu medalju donijela u Banjaluku, rođena je u Podgorici 1994. godine, a plesom se bavi od treće godine. Brojne su nagrade i priznanja koja je osvojila širom Evrope i svijeta, a ovo joj je prvo takmičenje za Plesni klub "Blok", u kojem je trener i koreograf hip-hopa i Pound Fitnessa.

"Bloku" je ovo je 102. zlato, a prvo u disciplini oriental.

Plesni klub osnovan je 2014. godine sa ciljem da na jednom mjestu okupi najbolje plesače, trenere i koreografe, te da kao svojevrsna kulturno-edukativna baza ponudi programe za sve uzrasne kategorije.

Ples kao sport, ali i umjetnost, te uspjesi članova i trenera "Bloka", doveli su do toga da ovaj klub za kratko vrijeme postane, kako banjalučki, tako i brend Republike Srpske.

Iz Uprave ovog kluba ističu da kao i sve što nastaje iz ljubavi, spontano i sa velikom strašću, ideja o osnivanju Plesnog kluba "Blok" pojavila se kao odgovor na potrebu za nekim oblikom urbane alternative i sadržajima koji će, prvenstveno u mladim generacijama, probuditi, hraniti i sačuvati prave vrijednosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije