Markif Moris (©Reuters)
Markif Moris (©Reuters)

Lejkersi jaki kao zemlja: Markif Moris ostaje još godinu dana

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.11.20. | 19:31

Dogovoren novi ugovor

Trejd manevrom s Klivlendom Lejkersi su poslali Džavala Mekgija i pika druge runde na draftu 2026. kako bi dobili prostor da potpišu ugovor sa Markom Gasolom, a nepuna 24 časa pošto je postignut dogovor s mlađim od braće Gasol vladajući šampion NBA lige završio je još jedan posao – ostanak Markifa Morisa.

Iskusni krilni košarkaš dogovorio je minimalni jednogodišnji ugovor kako bi probao da odbrani šampionski prsten sa Jezerdžijama i ujedno dodatno produbio roster koji je i ovako nakrcan na svim pozicijama. Ako pogledamo samo unutrašnju liniju, Lejkersi će sada u rotaciji imati Marka Gasola, Montrezla Herela, Entonija Dejvisa, Kajla Kuzmu i Markifa Morisa, što na papiru deluje izuzetno moćno.

Izabrane vesti

Moris je od dolaska u Lejkerse u februaru, kada je otkupio svoju slobodu od Detroita, doprineo igri Lejkersa kao streč četvorka, odnosno neko ko može pogocima sa distance da raširi protivničku odbranu i ostavi veći prostor Entoniju Dejvisu za rad u reketu. U vremenu provedenom u Lejkersima bio je na 38,6 odsto uspešnosti u šutu za tri poena, malo iznad karijernog proseka od oko 34,5 odsto.

Posebno se istakao u doigravanju kada je pogađao sa respektabilnih 42 odsto (29/69), čime je pomogao Lejkersima da se dokopaju krune. Što je možda i najvažnije, dobro se uklopio u petorku kada su Lebron Džejms i Entoni Dejvis na parketu, što je Frenku Vogelu dalo određenu širinu u izboru.

U dresu Lejkersa odigrao je 44 utakmice i beležio je 5,3 poena, 3,2 skoka i skoro jednu asistenciju u proseku. Posle odlaska iz Detroita potpisao je s Lejkersima ugovor vredan 1.750.000 dolara.



tagovi

Markif MorisLos Anđeles LejkersNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara