Crna Gora pooštrila mere, policijski čas od 19.00 do 5.00 1Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Crnogorske vlasti su odlučile da dodatno pooštre mere za suzbijanje korona virusa, što podrazumeva produženje policijskog časa koji će biti na snazi od 19.00 do 5.00 svakog dana.

Umesto u 21.00, policijski čas će počinjati dva sata ranije, za koliko će biti skraćeno i vreme rada ugostiteljskih i uslužnih objekata. Oni će raditi do 18.00 umesto do 20.00, kako je bilo do sada, saopštilo je Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti (NKT).

Mere će biti na snazi od srede u ponoć do 8. decembra, do kada je produženo važenje i ranije usvojenih mera, uvedenih na period do 1. decembra.

Mere donete 13. novembra predviđaju i zabranu međugradskog saobraćaja od petka u ponoć do nedelje u ponoć, ograničavanje okupljanja na otvorenom na najviše četiri osobe, zabranu verskih skupova, privatnih okupljanja, svadbi i drugih proslava. Zabranjene su i kućne posete.

Dozvoljeni su obredi u verskim objektima bez prisustva vernika.

U Crnoj Gori svakodnevno raste broj obolelih i zaraženih korona virusom.

Prema jučerašnjim podacima Institita za javno zdravlje, aktivnih slučajeva zaraze je 11.132, zaraza je od početka epidemije potvrđena kod 31.062 osobe, od kojih je umrlo 439.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari