Ex -Yu

Završne pripreme prije odlaska u Vašington: Đurić se sastao sa Brnabić

Završne pripreme prije odlaska u Vašington: Đurić se sastao sa Brnabić
Foto: Tanjug | Završne pripreme prije odlaska u Vašington: Đurić se sastao sa Brnabić

BEOGRAD - Novoimenovani ambasador Srbije u SAD Marko Ðurić sastao se danas, u okviru završnih priprema za odlazak u Vašington, sa predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabić, od koje je, kako navodi, dobio korisne sugestije po pitanju mogućeg pravca delovanja na unapređenju srpsko-američkih odnosa.

Ðurić je na svom Instgram profilu, uz fotografije sa sastanka, objavio da je sa predsjednicom vlade razgovara o spoljnopolitičkim prioritetima Srbije, i da je postignuta puna saglasnost o tome da su bolji politički i ekonomski odnosi Srbije i SAD od ključnog značaja za Srbiju.

"Od predsednice vlade dobio sam i neke konkretne i dragocene sugestije, kada je reč o mogućim pravcima delovanja na unapređenju srpsko-američkih odnosa. Složili smo se da Srbija, kao politički i geografski epicentar regiona, ne može u punoj meri ostvariti svoje spoljnopolitičke i ekonomske ciljeve bez kvalitetnije i dinamičnije saradnje sa SAD", naveo je Ðurić.

Doskorašnji direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić imenovan je 8. oktobra za ambasadora Srbije u SAD, a agreman je dobio u rekordno kratkom roku nepunih mesec dana po imenovanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije