Najnovije vesti
Vesti Svet
CRNA GORA PRODUŽILA POLICIJSKI ČAS Umesto od 21 čas, izlazak je sada zabranjen već od 19 sati

CRNA GORA PRODUŽILA POLICIJSKI ČAS Umesto od 21 čas, izlazak je sada zabranjen već od 19 sati

Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti (NKT) odlučilo je danas da skrati za dva sata vreme rada ugostiteljskih i uslužnih subjekata i da za toliko produži period zabrane napuštanja objekata stanovanja, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
smanjena najnovija vest za novi push Foto: RAS Srbija
smanjena najnovija vest za novi push

Mere će se primenjivati od srede, 25. novembra 2020. u 00:00 do 8. decembra do kada se produžava se i primena mera donetih 13. novembra.

Do sada ta zabrana važila od 21 do 05, a sada je produžena za još dva sata, odnosno važi od 19 sati.

Pročitajte još

U saopštenju se dodaje da je "NKT, sagledavajući epidemiološku situaciju sa jedne strane i ekonomsku sa druge i ovog puta donelo dobro odmerene mere sa ciljem da one u najmanjem mogućem obimu pogode građane, privredu i preduzetnike, a da daju očekivani rezultat", prenose "Vijesti".

"NKT poziva građane da u potpunosti poštuju sve mere jer je to jedini način suzbijanja širenja korona virusa. Sagledavajući zdravstvenu situaciju NKT je ocenilo da je naš zdravstveni sistem zahvaljujući dobrom planiranju, pravovremenim aktivnostima i stručnosti i požrtvovanju zdravstvenih radnika i dalje sposoban da se, uprkos zabrinjavajućem stepenu infekcije, odupre pandemiji. NKT je sagledao i ogromno opterećenje zaposlenih u primarnoj zdravstvenoj zaštiti i pokrenuo proces čiji je cilj rasterećenje primarnog zdravstvenog sektora", piše u saopštenju.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje, u Crnoj Gori aktivna su 11.132 slučaja infekcije korona virusom, dok je od početka godine registrovano njih 31.062.

VIDEO: Crna Gora u istom danu