Vesti

0

PzP: Tražimo istinu o broju obolelih i umrlih

Autor: KP

Izvor: Beta

PzP: Tražimo istinu o broju obolelih i umrlih

"Jedan od primera očigledne političke zloupotrebe su atipični odnosi između broja obolelih i broja preminulih, koji pokazuju drastična odstupanja kada se uporede sa podacima zemalja u okruženju. Poredeći zvanične statistike, ispada da je u istom periodu u Srbiji smrtnost od kovida bila tri do sedam puta manja nego u zemljama u okruženju", naveo je PzP u saopštenju.

Ta organizacija je navela da je u subotu u Mađarskoj procenat smrtnosti bio 2,75 odsto, u Bugarskoj 3,2 a u Rumuniji 1,65 odsto, dok zvanični podaci pokazuju da je smrtnost u Srbiji tog dana bila 0,48 odsto.

"Kada se posmatra ukupan period novog talasa korone od početka oktobra do danas smrtnost je, prema podacima koji se građanima saopštavaju, kod nas od tri do osam puta manja u odnosu na druge zemlje. Međutim, za razliku od Srbije u ovim zemljama se objavljuju podaci i po okruzima ili županijama, što u Srbiji nije slučaj", dodaje PzP.

Pokret je ocenio da se postavlja pitanje da li vlasti u Srbiji, uz znanje Kriznog štaba, i dalje obmanjuje građane i daje im lažne podatke.

"Građani su izgubili strpljenje slušajući i gledajući podatke koji izazivaju sumnje u istinitost, pogotovu što imaju uvid šta se dešava u njihovom neposrednom okruženju. Zbog toga će aktuelni režim i Krizni štab snositi punu odgovornost za posledice skrivanja podataka, jer istina ne može dugo da se krije", navodi se.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR