23. novembar  2020. 11.34  | Izvor: RTV

U KCV 320 kovid pozitivnih pacijenata, u Vojnoj bolnici u Petrovaradinu 29

NOVI SAD -

"U Kliničkom centru Vojvodine trenutno je hospitalizovano 320 kovid pozitivnih pacijenata, a u Vojnoj bolnici u Petrovaradinu 29", izjavila je u jutarnjem programu Radio-televizije Vojvodine Snežana Bojanić, pomoćnica pokrajinskog sekretara za zdravstvo.

video icon

Ona je rekla da je jedan deo Instituta za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici pretvoren u kovid bolnicu. Podsetila je i da sve opšte bolnice i specijalne plućne bolnice imaju čitava odeljenja na kojima se leče kovid pozitivni pacijenti.

kcv, klinicki, centar, vojvodine

"Kapaciteti nisu još iscrpljeni, ali su na granici, a zdravstveni radnici ulažu maksimalne napore s obzirom da je i veliki broj njih kovid pozitivan. Onaj ostatak zdravstvenih radnika za sada uspeva da obavlja posao pred njima. Zato Krizni štab najnovijim merama apeluje na javnost da je potrebno da svi savesno i odgovorno učinimo taj napor i omogućimo da zdravstveni sistem ne dođe u status pucanja", naglasila je Bojanić

Podsetila je da će mere koje stupaju na snagu od sutra važiti do 3. decembra i da je za tih 10 dana potrebno sagledati cifre koje, nažalost, trenutno nisu optimistične.

Tagovi
Srodne vesti