Dostupni linkovi

Odbijena Trampova tužba u Pensilvaniji


Donald Trump
Donald Trump

Federalni sud u američkoj saveznoj državi Pensilvaniji odbacio je tužbu kojom je tim predsedničke kampanje aktuelnog predsednika Sjedinjenih Država Donalda Trampa (Trump) zahtevao da se poništi više miliona glasova stiglih putem pošte na predsedničkim izborima 3. novembra.

Sudija Metju Bren (Matthew Brann) rekao je da je tužba Trampovog tima, koja se temeljila na navodima o nepravilnostima, bila "bez osnova", preneo je BBC.

Bren je tužbu opisao kao "nategnut slučaj", ispunjen "spekulativnim argumentima", prenosi Rojters.

Posle odbijanja tužbe u Pensilvaniji, Tramp je suočen sa pojačanim pritiskom svojih kolega Republikanaca da odustanu od napora da ponište američke predsedničke izbore 3. novembra, naveo je Rojters.

BBC prenosi da je novoizabrani predsednik Džo Bajden (Joe Biden) u Pensilvaniji osvojio 80.000 glasova više u odnosu na Trampa.

Trampova kampanja prethodno je 19. novembra saopštila da povlači tužbu kojom se osporavaju rezultati glasanja u saveznoj državi Mičigen, u još jednom pokušaju da se ospori pobeda novoizabranog predsednika Bajdena.

Prema sadašnjim projekcijama, Bajden je osvojio 306, a Tramp 232 elektorska glasa, što određuje pobjednika. Za ulazak u Belu kuću potrebno je 270 elektorskih glasova.

XS
SM
MD
LG