Foto: Reuters
Foto: Reuters

Bez pritiska za Totenhem i Murinja: Ne borimo se za titulu, večeras ću zaspati kao anđeo

Vreme čitanja: 2min | sub. 21.11.20. | 23:40

Portugalac ne brine ako Lester sutra preuzme lidersku poziciju

Totenhem je u prvom krugu Premijer lige pobedio oba mančesterska velikana. Za razliku od kanonade na Old Trafordu, na svom novom Vajt Hart Lejnu igrao je pametno, murinjovski. Veći deo utakmice proveo je povučen iza lopte, a prethodno su šanse koristili Hjong Min Son u petom minutu, odnosno rezervista Đovani lo Selso okruglo sat vremena kasnije. Rezultat je taj da je Totenhem prvi put od 2014. godine završio dan u Premijer Ligi tako da mu svi ostali klubovi gledaju u leđa. Drugim rečima, na liderskoj poziciji.

Izabrane vesti

“Dobar je osećaj biti na vrhu, možda ćemo već sutra ponovo biti drugoplasirani, ali iskreno to za mene neće predstavljati problem. Jednostavno sam srećan i zadovoljan napretkom koji vidim”, u svom stilu je trener Totenhema Žoze Murinjo birao reči kako bi skinuo nepotreban pritisak i teret sa leđa igrača.

Jasno, je da Lester za manje od 24 sata ima priliku da Totenhemu oduzme epitet lidera. Ali rival je šampionski Liverpul i to na Enfildu, uprkos činjenici da su Redsi dobrano desetkovani. U svakom slučaju portugalski stručnjak je suviše prevejan kako bi dozvolio sebi da se upeca na priče o Totenhemu kao kandidatu za titulu.

“Ljudi ne mogu da očekuju od nas da budemo pretendenti na titulu posle jedne sezone. Ne borimo se za titulu, borimo se da pobedimo u svakoj utakmici. Ali gubićemo mečeve i igraćemo nerešeno.“

Za godinu dana u severnom Londonu, ima 35 utakmica na kormilu Pevaca i skor od 18 pobeda i po osam remija i poraza. Od trenutka kada je preuzeo Sparse, 20. novembra 2019. uglavnom je bio kritikovan i osporavan. Često je provejavalo mišljenje da je fudbalski metuzalem, odnosno da je njegovo vreme prošlo. Kako sada stvari stoje sa šest pobeda, dva remija i jednim porazom i činjenicom da ima u ovom trenutku najbolji tandem lige Kejn – Son, deluje da mu vreme tek dolazi.

“Večeraću lagano i opušteno, gledati Atletiko protiv Barselone i zaspaću kao Anđeo. Neće biti nikakv problem ako Lester pobedi sutra i ponovo budemo drugi. Veliki tim, velika srca, velika solidarnost, pravi tim. Tim u koji verujem i koji čini navijače ponosnim. Igrači idu do granca izdržljivosti, žrtvuju se zarad plana igre i odlično se nose sa novom vrstom pritiska – ako pobede idu na čelo tabele u narednih 24 sata“, zaključio je gospodin “Posebni“.


tagovi

Žoze Murinjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara