21. novembar  2020. 19.18  | Izvor: Tanjug

"Otac" i "Proleće" nagrađeni na Festivalu "Slika u pokretu"

BEOGRAD -

Žiri 5. Festivala snimateljskih ostvarenja „Slika u pokretu”, koji će biti završen večeras Novom Sadu i Beogradu, dodelio je nagradu za inovativnost u vizuelnom pristupu filmskoj fotografiji - Aleksandru Iliću za film “Otac” Srdana Golubovića i nagradu za najbolji snimateljski rad Gojku Despotoviću za dramu “Proleće na poslednjem jezeru” Filipa Čolovića, saopštili su organizatori.

Nagrade je dodelio žiri u sastavu: filmski snimatelj iz Poljske Jacek Laskus (nominovan za Oskara 1998. godine), snimatelj Dušan Joksimović (osvajao nagrade na filmovima “Rane”, “Sveti Georgije ubija aždaju”, “Top je bio vreo”, “Falsfikator”, “Dnevnik mašinovođe”, “Kralj Petar Prvi”), i snimatelj Mario Sablić, četiri puta nagrađen godišnjom nagradom Hrvatskog udruženja filmskih snimatelja, koji potpisuje fotografiju u 12 igranih filmova i 18 televizijskih serija.

Poslednjeg dana Festivala snimateljskih ostvarenja, danas su na programu filmovi - triler “Sutra je još uvek juli” Dejana Vlaisavljevića Nikta i poznati serijal “Vojna Akademija 5” Dejana Zečevića u Muzeju jugoslovenske kinoteke i u Kulturnom centru Novog Sada.

Ulaz na sve projekcije je bio besplatan, broj posetilaca ograničen, a program je mogao u isto vreme da se prati i online na portalu cinešeum.com.

 

Tagovi