Najnovije vesti
Sudbine
ivan bekjarev neobjavljen intervju predstava glumcina zoran radmilovic

(VIDEO) NEOBJAVLJEN INTERVJU IVANA BEKJAREVA KOJI JE DAO NEPOSREDNO PRED ODLAZAK U BOLNICU "Već godinama želim jednu stvar, angažovao sam dve glumice..."

Glumac se pre smrti posvetio liku i delu pokojnog kolege kojeg je kao glumca i čoveka želeo da približi publici koja nije imala prilike da ga gleda i upozna, ali taj projekat nije dovršio.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Ivan Bekjarev Foto: M. Ilić / RAS Srbija
Ivan Bekjarev

Proteklih meseci Ivan Bekjarev je radio na predstavi „Glumčina”, kroz koju je želeo da pruži svojevrsni omaž velikanu naše scene Zoranu Radmiloviću. Kako je sam govorio, nije želeo nijednog trenutka da imitira Zorana, već da kroz njegove intervjue, kao i tekstove pozorišnih znalaca, približi ovog velikana publici koja ga nije poznavala. U intervjuu koji je neposredno pred odlazak u bolnicu zbog virusa korona dao za „Blic”, on je otkrio o čemu se radi.

- Već godinama se nosim mišlju da napravim tu predstavu i angažovao sam dve glumice Zaječarskog pozorišta koje će igrati novinarke u predstavi, mislim da sam dobio sjajnu podelu za to što sam hteo. U predstavi će se naći mnogo toga što publika ne zna o Zoranu i svakako da je hrabrost raditi ovaj komad. Prvo meni ne pada na pamet da imitiram Zorana niti smo ličili ikada, bio je veliki glumac. Već želim da kroz te njegove intervjue saznamo kakav je on bio čovek i koliko je bio veliki glumac - ispričao je Ivan, ali nažalost ovaj komad nije stigao da završi.

Ivan Bekjarev
Foto: Z. Ilić / RAS Srbija
Ivan Bekjarev

On je tada otkrio da mu sve što se dešava tokom pandemije virusa korona teško pada, pogotovo jer utiče na rad pozorišta:

- Mislim da je pozorišni posao totalno crkao, ali da je to za mnogo duži period nego što je trenutno. Ne znam ko radi uopšte trenutno, ne znam kako će pozorišta preživeti, jer ovo neće kratko trajati, to sam siguran. Mislim da nas očekuju još gori trenuci.

Ivan Bekjarev
Foto: M. Ilić / RAS Srbija
Ivan Bekjarev

Bekjarev se tada požalio da mu godinama unazad reditelji nude uloge koje bi i svaki statista mogao da odigra.

Pročitajte još

- Razočaran sam što me sve manje zovu, a i kad pozovu, nude uloge koje moram da odbijem. Nisam odbio toliko uloga za celu karijeru koliko u poslednjih godinu dana. To su tako ponižavajuće uloge, maltene svaki statista može da ih odigra. To su uloge ispod svakog glumačkog dostojanstva. Nude mi, recimo, da kažem dve rečenice u nekoj seriji, koje može svaki statista da odigra, ne treba im školovan glumac za tako nešto. Onda još plus honorar koji je toliko bedan, da nemam reči. Strašno je to, ali mislim da je malo tome doprinela i hiperprodukcija glumaca - iskreno je ispričao glumac u poslednjem intervjuu.

Sahrana sutra

Glumac Ivan Bekjarev, koji je preminuo 16. novembra, biće sahranjen sutra na Novom groblju u Beogradu. Ivan Bekjarev biće sahranjen u Aleji zaslužnih građana, gde će se od njega oprostiti članovi porodice, prijatelji i kolege. Povodom smrti glumca Ivana Bekjareva biće organizovan i komemorativni skup u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, čije je bio član od 1968. do 2001. godine, kada se za to budu stekli uslovi zbog trenutne epidemiološke situacije, saopštili su iz tog teatra. Ivan Bekjarev je preminuo u 74. godini života nakon borbe s virusom korona.