"Prazni minuti" opasni pred Zvezdu 1Foto: STARSPORT

Vezao je Partizan protiv Huventuda dve pobede u Evrokupu i to protiv direktnih takmaca za zauzimanje što bolje pozicije u grupi A; od dolaska Saša Filipovskog na mesto trenera ukupno četiri tako da je rezultatski napravio odličnu uvertiru za prvi abaligaški derbi ove sezone, u ponedeljak, u okviru 8. kola (21.00).

Košarkaši i stručni štab imaće dosta posla tokom vikenda analizirajući razloge zbog kojih su amplitude u igri crno-belih tako nagle i po cilj vrlo opasne; pogotovo što će u Hali „Ranko Žeravica“ naspram sebe imati trenutno najkvalitetniji sastav u regionu.

Bojazan da će kvalitetniji i umešniji timovi umeti da iskoriste neobjašnjive padove u igri sasvim je opravdana, ako se ima u vidu da su crno-beli na poslednjem susretu u roku od samo par minuta maltene izgubili 14 poena prednosti.

Uprkos tome što je Huventud u Beograd došao bez asova formata Anta Tomića i Paua Ribasa, pokazao se kao ravnopravan takmac Partizana koji je susret odigrao bez pomoći povređenog Ognjena Jaramaza, odnosno prehlađenog Erika Mike.

Sašo Filipovski je u relativno kratkom vremenskom periodu dosta toga uradio na sprovodivosti ideja u napadu; odgovornom ponašanju i doslednosti u odigravanju onoga što je „nacrtano“.

Principi u igri su jasniji; želja za adekvatnim „spejsingom“ u svakom trenutku je nepresušna, a do primarnih rešenja se dolazi konstantnim ponavljanjem raznih varijacija na temu „centralni pik“.

Filipovski daleko produktivnije i taktički smislenije koristi Zagorca i Pejdža, međutim u aspektu otklanjanja tehničkih grešaka proces traje daleko sporije od željenog tempa.

Partizanu se i dalje dešava da u vezanim napadima izgubi posed zbog napravljenih koraka Dangubića, na primer ili loših, prejakih i bespotrebnih pasova Miler-Mekintajera, Gordića, Pejdža…

Diskomunikacija prilikom kretnji kod „nacrtanih“ akcija i dalje je prisutna (dešava se da se igrači sudare ili plejmejker mora da glasno sugerira gde i na koji način da se kreću) kao i četvrtine u kojima, kao na meču sa Huventudom, u prelomnim fazama utakmice Partizan ne pogodi više od jednog šuta sa distance, ne ostvari asistenciju i pritom izgubi šest i više lopti.

Crno-beli su prvi put u sezoni u seriji od četiri vezane pobede; u tefteru su zabeležene recke nad kvalitetnim rivalima i za prilike u Evrokupu (Uniks, Huventud), međutim protiv Crvene zvezde u ponedeljak trebalo bi da se najbolje vidi koliko je ekipa zapravo napredovala. Večiti derbi biće i poslednji susret za obe ekipe na kraju turbo ritma u poslednjih desetak dana.

Jaramaz se vraća za tri nedelje

Posle povrede i loma kosti u šaci, na meču sa FMP, poznato je kada će se Ognjen Jaramaz vratiti na parket. Najbolji igrač Partizana za najkasnije tri nedelje trebalo bi da se pridruži saigračima na utakmicama. „Pre tri, četiri dana sam skinuo longetu, nadam se da ću kroz najviše tri nedelje biti potpuno spreman za utakmice. Odlično se osećam, kost zarasta kako treba, još uvek ne mogu kao ranije da koristim ruku, radim neke terapije i vežbe, treniram sa strane sa pomoćnim trenerima koliko mogu. Prošlo je pet nedelja od kada sam na prinudnoj pauzi, uželeo sam se i sa nestrpljenjem iščekujem nove utakmice. Trudio sam se da održavam telo i formu tokom pauze“, poručio je Jaramaz.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari