Dijego Milito (©AFP)
Dijego Milito (©AFP)

Rasing tone, El Prinćipe diže sidro

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.11.20. | 23:08

Kriza tima iz Aveljaneda, a blizu odlaska je i legenda kluba Dijego Milito

Posle tri poraza na startu Liga kupa Argentine, loša atmosfera u Rasingu. Šanse za nastavak takmičenja su svedene na minimum, a pred gostovanje u Tukumanu u petak (01.15) silnom Atletiku koji ima svih devet bodova, trzavice u klubu iz Aveljaneda.

Idol navijača, nekadašnji argentinski reprezentativac Dijego Milito, najavio je odlazak iz kluba. On je imao ulogu sportskog direktora u klubu u kojem je i završio igračku karijeru i imao nezaboravni oproštaj. Ugovor mu ističe narednog meseca, a kako javljaju argentinski mediji rešen je da napusti voljeni klub.

Izabrane vesti

Pojedini članovi uprave hteli su popularnog El Prinćipa da ubede da ostane i dalje u Rasingu. Navijači su na društvenim mrežama uputili podršku idolu. Milito je u sukobu sa jednim od čelnika kluba Adrijanom Fernandezom. Legendarni as smatra da nema podršku vlasnika Rasinga Viktora Blanka.

Milito nije imao podršku predsednika i kada je želeo da pojača tim prethodnog leta pošto su se dvojica kjučnih igrača Marselo Diaz i Maurisio Martinez povredili. Obojica su operisala meniskus kolena. Bivši legendarni napadač je hteo da dovede iz Estudijantesa Lukasa Rodrigeza, ali mu to nije uspelo jer Blanko nije hteo da plati novac za obeštećenje.

Takođe, i pojedini članovi Rasinga nisu zadovoljni radom Milita, pogotovo posle osvojene titule u sezoni 2018/2019. Ova godina je izborna, pa trvenja u klubu utiču na ekipu koja je za 270 minuta u Liga kupu Argentine postigla samo jedan gol.

U prvom meču u Aveljanedi Atletiko Tukuman je slavio sa čak 4:1. U slučaju novog trijumfa Atletiko bi i matematički izborio plasman u narednu rundu takmičenje iz koga šampion ide direktno u Kopa Libertadores.

Ekipa iz Tukumana biće oslabljena neigranjem Fabijana Monzona i Ramira Karere koji su se povredili protekog vikenda u meču sa Union Santa Feom. U Rasingu razmišljaju i o smeni trenera Sebastijana Bečečea. Kao zamena se pominje Giljermo Baros Skeloto, nekadašnji strateg Boke Juniors. On je posle tima sa Bombonjere vodio Los Anđeles Galaksi, ali je prošlog meseca smenjen posle očajnih rezultata tima iz Grada anđela u MLS-u.

LIGA KUP ARGENTINE – 4. KOLO

GRUPA 1

Petak

01.15: (1,60) Atletiko Tukuman (3,70) Rasing (5.40)

21.10: (1,87) Arsenal Sarandi (3,30) Union Santa Fe (4,10)

***kvote su podložne promenama



tagovi

ArgentinaLiga kup ArgentineAtletiko TukumanRasing Klub

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara