Najnovije vesti
Vesti Hronika
CRNOGORCI PRIPREMALI UBISTVO "KOMARCA" U BEČU Tajne poruke sa kriptovanog telefona otkrile plan likvidacije, policija na adresi ubice zetekla SRBINA

CRNOGORCI PRIPREMALI UBISTVO "KOMARCA" U BEČU Tajne poruke sa kriptovanog telefona otkrile plan likvidacije, policija na adresi ubice zetekla SRBINA

Pripadnici kriminalne organizacije Stefana Kovača pratili su u Beču i fotografisali Dejana Kašćelana zvanog Komarac, spremajući njegovu likvidaciju i konstatovali da će ubistvo lako obaviti jer se žrtva "opustila skroz". Na adresi na kojoj je likvidator trebalo da boravi u Beču, tamošnja policija je zatekla srpskog državljanina, koji se dovodi u vezu sa škaljarskim klanom.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
cg policija hapsenje oruzje kombo v2 RAS Profimedia Shutterstock Foto: Profimedia, Shutterstock / RAS Srbija
cg policija hapsenje oruzje kombo v2 RAS Profimedia Shutterstock

To između ostalog piše u rešenju Apelacionog suda, kojim je odbijena žalba tog okrivljenog zbog produženja pritvora.

“Lagan nam je sad, opustio se skroz”, navodi se da je organizator te grupe saopštio Kovaču situaciju o Komarcu.

Pročitajte još

Iz suda podsećaju da je šef te kriminalne organizacije u oduzetom, kriptovanom telefonu osumnjičenog bio označen imenom Džon Goti (Dž. G.).

- Iz (telefonske) komunikacije proizilazi osnovana sumnja da će sve troškove snositi organizator kriminalne organizacije Dž. G. a da je zadatak okrivljenog Stefana Kovača upravo da bude neposredni izvršilac dela. Na fotografijama sadržanim u spisima predmeta, prikazane su eksplozivne naprave, te okrivljeni kako hiruškim rukavicama u ruci drži pištolj sa prigušivačem - navodi se.

U spisima se dalje navodi da iz iste komunikacije proizilazi da je organizator kriminalne grupe prosledio Kovaču fotografije Kašćelana u vreme dok se ovaj nalazio u tom bečkom lokalu.

- Konstatuje se da je Kovač 16. decembra poslednji put evidentiran prilikom izlaska iz Crne Gore na graničnom prelazu Aerodrom Podgorica i da mu je destinacija bila Beč. Navodi se da je "pretresom kriptovanog telefona" pronađena i adresa u Beču na koju je okrivljeni trebalo da dođe, a da su u pitanju osobe bliske škaljarskom klanu... - navodi se u detaljima spisa u koje su "Vijesti" imale uvid.

Policija Austrija
Foto: Wikipedia / RAS Srbija
Policija Austrija

- Iz sadržaja komunikacije proizilazi da je 27. 07. 2020. godine, okrivljeni pomoću kriptovanog telefona ostvario komunikaciju sa licem... Dž. G. i koji se sa okrivljenim dogovara o načinu na koji će (Kovač) doći u Beč... kod lica Dž. G., koji okrivljenom K. S. daje instrukcije o tome kada će doći, šta treba da ponese, između ostalog navodeći da treba da ponese košulje, šešir i naočare radi kamera, zatim da lice Dž. G. navodi: "Lagan nam je sad, opustio se skroz", na šta mu okrivljeni odgovara: "Super brate moj, opustićemo ga zanavek, sve mu je..m". Nadalje, u komunikaciji između navedenih lica sledi slikovna poruka na kojoj se nalazi lice, za koje je kasnijim proveravama utvrđeno da se radi o K. D. zvanom Komarac - navodi se u rešenju Apelacionog suda.

Dodaje se da su “Goti” i Kovač sledeći put komunicirali 28. jula, kada ga okrivljeni pita da li će sledećeg dana poći u Beč, što mu ovaj potvrđuje.

Nakon toga ponovo pita šta će od garderobe poneti, zatim razmenjuju poruke u vezi toga ko će K. S. sačekati kada pređe državnu granicu Crne Gore i ko će ga transportovati dalje do Beča.

Pročitajte još

Konstatuje se da je Kovač 16. decembra poslednji put evidentiran prilikom izlaska iz Crne Gore na graničnom prelazu Aerodrom Podgorica i da mu je destinacija bila Beč.

Navodi se da je "pretresom kriptovanog telefona" pronađena i adresa u Beču na koju je okrivljeni trebalo da dođe.

- Proverama policije Republike Austrije, utvrđeno je da su službenici policije Austrije, opservacijom i sprovođenjem mera tajnog nadzora nad napred označenom adresom, identifikovali lice Cekić Stefana, državljanina Srbije, te da je isti verenik M. M. koja je rođena sestra M. R. a koji je pripadnik tzv. škaljarskog klana - navodi se u spisima.