Ko je pustio demonstrante u Bundestag?

Nemački parlamentarci će danas istražiti kako su demonstranti, koji su protestovali protiv restriktivnih mera, uspeli da uđu u zgradu Bundestaga.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.11.2020.

09:58

Ko je pustio demonstrante u Bundestag?
Foto: EPA-EFE/FILIP SINGER

Stariji poslanici će danas da se sastani da utvrde da li ima istine u pričama da su pripadnici krajnje desnice Alternativa za Nemačku iskoristili svoje identifikacione kartice da puste mali broj demonstranata da prođu pored osiguranja, preneo je Rojters.

Video koji je postavljen na društvenim mrežama pokazuje ženu koja optužuje ministra ekonomije Petera Altmajera da nema nimalo savesti i pritom ga vređa.

Incident se dogodilo kada su hiljade nezadovoljnih Nemaca protestovali ispred zgrade parlamenta protiv izglasavanja zakona koji vladi omogućuje da naredi građanima socijalno distanciranje, traži maske u javnosti i da zatvori prodavnice i ostale objekte, kako se ne bi širio dalje korona virus. Berlinska policija je koristila vodene topove i suzavac kako bi rasterala protestante, nakon što su odbili naređenje da stave maske na lice.

Alternativa za Nemačku, koja se protivi zakonu, rekla je da nema nikakve veze sa ulaskom demonstranata u Rajhstag, dodao je Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: