Tehnopolis

Sreda, 18.11.2020.

09:15

Windows 10 korisnici bombardovani full-screen reklamama

Windows 10 korisnici su u poslednjih nekoliko nedelja preplavljeni reklamama za Edge, a tvrdi se da će ovaj način reklamiranja korisnike uznemiravati i ubuduće.

Izvor: PC Press

Windows 10 korisnici bombardovani full-screen reklamama
Foto: Getty Images, Justin Sullivan / Staff

Napadne reklame nisu ništa novo, budući da web sajtovi tako zarađuju za opstanak, ali se obično ne radi o sadržajima koji traže punu pažnju, budući da zauzimaju 100% ekrana.

Microsoft se odlučio da baš tako privuče nove Edge korisnike, a full-screen reklame se pojavlju nakon skoro svakog većeg ažuriranja.

Reklame vide i oni koji već koriste Google Chrome ili Firefox.

Ovakve reklamne kampanje se obično smire nakon što se izabere opcija "don’t update your browser settings", ali takve mogućnosti trenutno nema, te se Edge "bilbordi" pojavljuju prilično često, navodi "PC Press".

Ostaje da se vidi da li će privlačenje pažnje uticati na Edge popularnost, a mnogi tvrde da veliki broj korisnika nerado bira one sadržaje koji se plasiraju na agresivne načine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Masovni udar: Oglasilo se rusko ministarstvo

Oružane snage Ruske Federacije izvele su grupni udar visokopreciznim vazdušnim i morskim oružjem velikog dometa na ukrajinske energetske objekte koji podržavaju rad preduzeća vojno-industrijskog kompleksa, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

13:08

1.6.2024.

1 d

Svet

Prevara veka: Optužen vodeći evropski proizvođač

Evropski proizvođač meda, Famille Michaud Apiculteurs, najstarije udruženje potrošača u Zapadnoj Evropi, optuženo je da svoj med prodaje kao potpuno francuski i tako obmanjuje jer njihov med zapravo dolazi iz drugih zemalja, uključujući i one van Evrope.

7:31

1.6.2024.

1 d

Podeli: