Džonson zaboravio Trampa: Postao Bajdenova pristalica?

Britanski premijer Boris Džonson je, izgleda, već zaboravio Donalda Trampa i okrenuo se novoizabranom predsedniku SAD Džou Bajdenu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.11.2020.

16:36

Džonson zaboravio Trampa: Postao Bajdenova pristalica?
Foto: EPA-EFE, VICKIE FLORES

Naime, Džonson je na svom Tviter nalogu objavio snimak na kom se, iz izolacije zbog kontakta sa osobom zaraženom kovidom 19, obraća građanima i opisuje im svoje zdravstveno stanje i planove koje ima za rad britanske vlade u narednom periodu.

Iako je, kako kaže, u fantastičnoj formi i "puca od antitela", čini se da je nešto drugo ipak privuklo veću pažnju njegovih pratilaca, ali i svih drugih korisnika Tvitera. Na kraju svog tvita, Džonson je upotrebio hešteg #BuildBackBetter, koji su na mrežama koristile Bajdenove pristalice i koji označava naziv programa koji Bajden sa svojom budućom administracijom želi da sprovede, a tiče se ekonomskog oporavka od korona-krize, naročito za radničke porodice. Ovaj Džonsonov naizgled neprimetan potez već je izazvao negativne reakcije na internetu, što je donekle i logično imajući u vidu da Džonson predstavlja konzervativnu struju koja nije baš poznata po tome što se zalaže za socijalnu pravdu i prava radnika.

Šta će reći Donald Tramp na ovaj Džonsonov zaokret ka demokratama? Ostaje da vidimo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: