Iran demantovao likvidaciju komandanta Al Kaide u Teheranu

Iransko Ministarstvo inostranih poslova demantovalo je danas izveštaje američkih medija da su operativci izraelske službe bezbednosti likvidirali u Teheranu drugorangiranog komandanta Al-Kaide Abdulaha Ahmeta Abdulaha, javlja Rojters.
Iran demantovao likvidaciju komandanta Al Kaide u Teheranu
Foto: Pixabay
U saopštenju Ministarstva ističe se da na "tlu" Irana nema terorista Al-Kaide.
 
"S vremena na vreme, Vašington i Tel Aviv pokušavaju da povežu Iran s tim grupama lažima i dajući medijima lažne informacije kako bi izbegli odgovornost za zločinačke aktivnosti tih i drugih terorističkih grupa u regionu", navodi iransko Ministarstvo.
 
Rojters je ranije preneo pisanje Njujork tajmsa da su Abdulahu, poznatom po ratnom imenu Abu Muhamad al-Masri, u Teheranu pre više od mesec dana prišla dva nepoznata lica na motociklu i likvidirala ga.
 
Ovaj atentat je sve do skoro držan u tajnosti, navodi agencija.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet