Subota, 07.11.2020.

11:17

Zabranjeni kanjon "vredniji od Dubaija": Mnogi su podmićivali čuvare da ga vide FOTO

Island je poznat kao mesto neverovatnih prizora, ali ovaj će vas, sasvim sigurno, ostaviti bez daha. U pitanju je kanjon po imenu Fjadrargljufur

Izvor: B92

Zabranjeni kanjon
Foto: depositphotos/Smallredgirl

Reka Fjadra nalazi se na jugu Islanda, a kanjon je nastao tokom poslednjeg ledenog doba. Danas je plodno tlo za vegetaciju i njegove stene krase nerealno zelena mahovina i lišajevi.

Vodostaj nije visok, kako prenosi portal Pun Kufer, pa je šetnja kroz kanjon sigurna. Potreban je samo razuman oprez pri odabiru obuće i prilikom hodanja po klizavim stenama. Takođe, bilo bi dobro da izbegnete zimu, jer tada vodostaj naraste.
Postavimo ovde pitanje "od milion dolara": Zašto su turisti podmićivali čuvare da ih puste unutra, ako je ulaz slobodan?

Odgovor je - zbog toga što se dogodilo nešto što niko nije mogao da predvidi.

Naime, prošlog proleća, američka pop zvezda Džastin Beber ovde je snimao spot za pjesmu "I\'ll Show You".
"Armija" oduševljenih fanova stigla je do kanjona prouzrokovala potpuni haos. Video-snimak je imao 450 miliona pregleda, ali Džastin Biber nije dobio nagradu za turističku promociju. Štaviše, lokalne vlasti privremeno su zatvorile kanjon dok se situacija ne smiri.

Fanovi su pokušali da podmite čuvare novcem, hranom, a jedna žena je odbila besplatan put u Dubai u zamenu za ulaz u kanjon.

Sada je kanjon ponovo otvoren, s obzirom na to da je zbog pandemije bilo manje turista nego inače. Ukoliko ikada odete na Island, ne zaboravite da svratite do kanjona koji vredi više od Dubaija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Evropa gori: Srbija je sledeća

Početak juna doneo je prvi toplotni talas istočnom Mediteranu i vrela vazdušna masa zahvatila je Grčku, Tursku, Kipar. Od danas se ova vrela vazdušna masa kreće i prema našem području.

12:43

6.6.2024.

1 d

Podeli: