(©Reuters)
(©Reuters)

Ključa na relaciji Inter-Belgija: Martinez pozvao Lukakua, Marota i Konte zatežu

Vreme čitanja: 2min | pet. 06.11.20. | 17:41

Belgijanac se još uvek nije u potpunosti oporavio od povrede prednje lože

Reprezentativni fudbal izaziva sve više nezadovoljstva kod klupskih menadžera. Fudbaleri se sa nacionalnih obaveza vraćaju u timove umorni, roviti, neretko i povređeni, ostavljajući trenere na mukama u sezoni znatno napornijoj od prethodnih. Pred nama su nove dve nedelje reprezentativnog fudbala, pa iako još uvek nisu počele, već su izazvale nova neslaganja i primedbe. Ovoga puta na relaciji Inter – Belgija, sve zbog poziva Romelu Lukakuu da se pridruži nacionalnoj selekciji.

Ne bi to bio nikakav problem za Nerazure da snažni Belgijanac zbog povrede prednje lože nije propustio prethodne dve utakmice milanskog tima, protiv Parme i Real Madrida, a iz istih razloga je pod znakom pitanja za meč sa Atalantom koji se igra u nedelju.

Izabrane vesti

O mogućnosti da pojedinim fudbalerima ne dopusti da se za predstojeće reprezentativne mečeve ne pridruže nacionalnim timovima govorio je i sportski direktor Intera Bepe Marota.

Nalazimo se u situaciji sa kojom ćemo se suočiti rigidno, jer moramo da odgovorimo na veliki broj poziva. Moramo da koristimo zdrav razum. Vidim neraspoloženje među mnogim direktorima vrhunskih evropskih klubova”, rekao je Marota.

Kako stvari stoje situacija ne izgleda obećavajuće za selektora Crvenih đavola Roberta Martineza. Prema navodima Kalčomerkata trener Intera Antonio Konte ne želi da rizikuje sa Lukakuom sve dok 27-godišnji bivši napadač Mančester Junajteda u potpunosti ne bude spreman, zbog čega bi Belgijanac mogao da propusti pomenuti meč sa Atalantom. Da nije 100 odsto spreman govori i informacija da je juče trenirao odvojeno od ostatka ekipe. U taboru reprezentacije Belgije se ipak nadaju pozitivnom ishodu.

Razgovarao sam sa njim i čelnicima Intera posle povrede protiv Šahtjora. Samouvereni smo. Medicinsko osoblje je optimistično, uradićemo neophodne testove u ponedeljak i doneti odluku”, rekao je Martinez. Samo je problem što se nešto pita i Inter.



tagovi

Romelu LukakuFudbalska reprezentacija BelgijeInterBepe Marota

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara