Najnovije vesti
Vesti Svet
PREOKRETI U FOTO-FINIŠU Presek stanja: Bajden stiže Trampa na istoku, na zapadu sve oči uprte u JEDNU DRŽAVU (FOTO)

PREOKRETI U FOTO-FINIŠU Presek stanja: Bajden stiže Trampa na istoku, na zapadu sve oči uprte u JEDNU DRŽAVU (FOTO)

U finišu brojanja glasova u Americi situacija se menja iz sata u sat. Na istoku zemlje demokratski kandidat na predsedničkim izborima Džo Bajden uspeo je da izjednači u jednoj ključnoj državi, dok je u drugoj sve bliži još uvek aktuelnom predsedniku Donaldu Trampu.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Donald Tramp i Džozef Bajden Foto: Chris Kleponis, Jim Lo Scalzo / EPA;
Donald Tramp i Džozef Bajden

Do izjednaćenja je došlo u foto-finišu brojanja glasova u Džordžiji, gde oba kandidata sada imaju 49,4%. Ostalo je da se izbroji još nešto više od 3.000 listića, a Trampova prednost se istopila na samo 463 glasa.

Foto: CNN / screenshot

Sve je neizvesnije i u Pensilvaniji gde se Bajden se približio Trampu na samo 24.484 glasova i trenutno je u zaostatku za samo 0,3 procenta. Do skoro je Trampova prednost ovde bila na oko 2%, a brojanje u ovoj državi potrajaće još nekoliko dana.

Brojanje glasova nastavlja se i na drugom kraju zemlje, a tamo su sve oči uprte u Arizonu gde Tramp smanjuje Bajdenovu prednost. O ovoj državi je prebrojano 90 odsto glasova, a Bajden vodi za oko 46.000, odnosno 1,6%.

Pročitajte još

Bajden u Nevadi ima prednost od nešto manje od 12.000 glasova, odnosno 0,9%. Brojanje konačnih glasova u ovoj državi takođe bi moglo da potraje danima.

Ne očekuje se da će Severna Karolina ažurirati glasove pre sledeće nedelje, ali je ovo jedina država u kojoj Tramp za sada ima stabilnu prednost od 1,4%, odnosno oko 77.000 glasova na prebrojanoh 95 odsto listića.