Milošević: Cela klupa je živela za utakmicu

Vreme čitanja: 3min | pet. 06.11.20. | 00:19

"Svi zvezdaši imaju razloga da budu ponosni večeras", kaže asistent Dejana Stankovića

Pomoćni trener Crvene zvezde Nebojša Milošević smatra da svi navijači Crvene zvezde imaju razloga da budu ponosni na večerašnju pobedu svog tima i činjenicu da srpski šampion posle tri odigrana kola u Ligi Evrope ima šest osvojenih bodova.

Milošević hvali kvalitet belgijskog vicešampiona, ali smatra da je njegova ekipa uspela na teren da iznese sve zamisli šefa struke Dejana Stankovića.

Izabrane vesti

"Teška pobeda, očekivali smo tešku i zahtevnu utakmicu. Gent ima jaku individualnu moć u i gri i tranziciji. To smo očekivali i za to se pripremali. Nedostajao nam je šef stručnog štaba pored terena da možemo u nekim trenucima da održimo stabilnost, da bolje iskontrolišemo jako visok ritam utakmice. Na kraju prenosim njegove reči čestitke igračima koji su pokazali da sa ponosom nose dres Crvene zvezde i na kraju ipak zasluženo, kroz jednu lavovsku, rovovsku borbu osvoje tri boda", rekao je Milošević.

Mnoge je iznenadio izlazak Mirka Ivanića, posle čega je ozbiljno pao kvalitet Zvezdine igre u završnici meča.

"Mirko Ivanić je sjajno odigrao jedan period utakmice, ali ne smemo da zaboravimo da je imao pauzu, preležao je korona virus, relativno se brzo uključio u ritam. Utakmica je imala visok ritam i učestalost tranzicija, što na ovakvom vremenu iziskuje još veći napor. Takva situacija mnogo više odgovara igračima Genta. Mića je fenomenalno odradio posao dok je bio na terenu, ali smo jednostavno hteli da nadomestimo taj njegov nedostatak u odsustvu koje je imao. Igači sa klupe su to pokušali da nadomeste nekim drugim kvalitetom i dobro su odradili posao".

Zvezda je mogla skrati muke nekim ranijim pogotkom.

"Imali smo prostora i posle 1:0 i na 2:1 da postignemo još jedan gol da uđemo mirnije u završnicu. Ali u pitanju je protivnik iz prvog šešira, koji je jedva ispao od Rome prošle godine. Imaju sjajan individualan kvalitet. Uradili smo puno toga, pokušali smo da iznesemo na teren sve zamisli šefa stučnog štaba. Tu je i faktor protivnika, ali smo ove večeri bili kvalitetniji, bolji i zasluženo stigli do pobede".

Milan Borjan i Aleksandar Katai su ponovo svojim individualnim bravurama pokazali da su okosnica ovog tima.

"Oni su veliki deo ove ekipe, svoj individualni kvalitet stavljaju u službu tima. Današnja utakmica, pored tri boda, donela nam je da budemo još homogenija grupa. Kada treba da se odbranimo, svi se branimo. Cela klupa i igrači koji su bili na tribinama su živeli za utakmcu. Pokušavali smo sve vreme da doprinesemo da igrači osete da svi dišemo zajedno sa željom da na teren prenesemo zahteve šefa stručnog štaba. Svi zvezdaši imaju razloga da budu ponosni večeras".

Gelor Kanga je postigao prvi gol u Evropi večeras i pokazao da je blizu prave forme.

"Kanga je kao i Ivanić bio odsutan zbog korona virusa. Za očekivati da on i dalje napreduje i svoj individualni kvalitet dodatno doprinese kvalitetu tima. Ako neko misli da možemo da igramo ovakve utakmcie bez takmičarskog stresa, onda to nije realno. Taj stres nam pomaže da napredujemo. Sa ovih šest bodova čvrsto koračamo ka konačnom cilju".

Leva strana odbrane je imala dosta problema sa protivnikom.

"Nismo imali problem već kvalitetnog protivnika. Odigrali smo u skladu sa našim karakteirstikama. Gobeljić je sa svojom voljnim momentom i karakteristikama umeo fantastično da zaustavi njihove odlične bočne igrače. Svaka situacija na terenu izuskuje jako veliku koncentraciju. Ne znam koliko je sve to moguće videti sa strane. Zaslužili smo i delić sreće što je normalno u ovakvom takmičenju".

Na kraju veliko zadovoljstvo u taboru crveno-belih.

"Posle ovako stresne večeri možemo da budemo zadovoljni. Prenosim čestitke šefa sturke zbog voljnog momenta igrača, hvala navijačima na sveopštoj podršci. Kada svi zajendo dišemo, jednim plućima, možemo da ostvarimo svoje ciljeve. Lepo je biti deo crveno-bele porodice", zaključio je Milošević.


tagovi

Nebojša MiloševićDejan Stanković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara