"Alal vera majstore za 24.000 evra mesečno, mogao bi bolje"

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik kaže da je visoki predstavnik u BiH Valentin Incko "nepotrebna i štetna figura u BiH"

Izvor: B92

Sreda, 04.11.2020.

18:49

Foto: Ale_Mi/Depositphotos

Dodik kaže da je Incko izveštajem Savetu bezbednosti UN "još jednom pokazao da je pristrasni lažljivac, portparol muslimanima u BiH i zavisnik od njihove političke strukture".

Na pitanje Srne da prokomentariše Inckov izveštaj u kojem je, između ostalog, naveo da su SNSD i HDZ nastavili verbalne napade na sastav CIK-a, nazivajući tu instituciju nelegitimnom, Dodik je rekao šta reći za čoveka, koji opravdava antiustavne i antizakonske procedure u vezi sa izborima i radom CIK-a, nego da je smutljivac.

"Čovek koji se poziva na CIK kao nezavisno telo, a sve čini da ga podredi i stavi u funkciju jedne politike je najobičniji manipulator. Čovek koji pristaje da mu izvještaj Savjetu bezbjednosti UN pišu muslimani u njegovoj kancelariji najbolji je dokaz podaništva i zavisnosti muslimanskom Sarajevu, po čemu je Incko poznat", naglasio je srpski član Predsedništva BiH.

On je poručio Incku da bi za platu koju prima u BiH mogao mnogo bolje.

"Alal vera majstore za 24.000 evra mesečno, mogao bi bolje", zaklljučio je Dodik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: