Stanković pred Gent ©Star Sport
Stanković pred Gent ©Star Sport

Stanković: Ovo može da bude istorijska utakmica, Jaremčuk je zdrav kao Levandovski

Vreme čitanja: 3min | sre. 04.11.20. | 15:33

"Biće totalno drugačija utakmica od Libereca. Fizički je Liberec jači, tehnički je Gent kvalitetniji", poručuje mladi strateg

Petica u mreži Slovana iz Libereca odzvanja i dalje u ušima navijača Crvene zvezde. I tako će biti do sutra, nešto pre 21 čas, kada će italijanski arbitar Majkl Fabri povesti igrače srpskog šampiona i Genta ka centru najvećeg srpskog stadiona.

Posle 23 godine, i onog tužnog kišnog dana kada je gostovao Žerminal Ekeren, jedan belgijski tim će gostovati u Ljutice Bogdana. Trener crveno-belih Dejan Stanković i tada je bio akter dvomeča, a sada će imati prilike da izravna računa sa belgijskim timovima.

Izabrane vesti

Međutim, revanšizam neće biti ideja vodilja mladog stručnjaka na klupi Crvene zvezde. Jasno je da bi eventualna tri boda približila crveno-bele cilju i velikom rezultatu, drugom evropskom proleću u prethodne četiri godine.

Ako parametri iz duela sa Liberecom budu ispoštovani Crvena zvezda će biti blizu uspeha, ali... Zna Dejan Stanković i da Belgijanci sa kadrovskih problemima dolaze u Beograd da se pitaju o nečemu. I oni kao i Crvena zvezda imaju bogato iskustvo u Evropi. A već se dave u lošim rezultatima.

"Još jedna lepa utakmica koja nam predstoji. Svesni smo šta ona može da nam donese. Napravili smo lepu uvertiru pre sedam dana, odigrali dobro u prvenstvu. Spremni smo. Ovaj ritam je paken, nemamo velikih problema, ali neću moći da računam na sve igrače zbog povreda i zdravlja. Imali smo takav slučaj sa Ivanićem i Kangom zbog korone. Sada se borimo za Velju (Nikolić, prim.aut), da ga dovedemo barem na klupu. Bio je pod antibioticima, imao je jaku prehladu. Videćemo za Rodića, neću da rizikujem. Imamo do 16. decembra mnogo utakmica, videćemo koliki je rizik da Roda počne ili ne", rekao je Dejan Stanković.

Iz svega što je rekao kormilar crveno-belih jasno je da se Crvena zvezda neće zaletati i juriti gol po svaku cenu. Pobeda jeste cilj...

"Totalno drugačija utakmica od Libereca. Fizički je Liberec jači, tehnički je Gent kvalitetniji. Preneo sam igračima na sastanku tokom analize da moramo da imamo isti pristup. Da držmo nulu, da budemo uski i da stojimo plitko. Znaju da igraju fudbal. Imaćemo težak posao sutra, jer imaju brze i tehnički inteligentne igrače. Međutim, mi smo na Marakani stekli samopouzdanje. Moramo da imamo dobar pristup. Volim to da vidim u prvom minutu. To mi je jedno važno".

Ima Zvezda aduta više i zbog problema Genta sa čuvarima mreže. Na kraju će šansu dobiti treći golman Kolin Kusemans.

"Ne vodim se time da li će se oni kladiti na dete od 17 godina ili momka koji nije branio više od godinu dana. Jedino što mi menja je njihova formacija sa tri ili četiri defanzivaca. U poslednjih 11 utakmica su dva puta igrali sa trojicom pozadi. Probali su protiv Hofenhajama, videli ste rezultat. Neće nam to ništa promeniti, spremni smo na oba varijente".

Manevar sa rokadom Ivanić-Katai upalio je protiv Slovana, sada se očekuje novi trenerski manevar Dejana Stankovića.

"Ne mogu da vam otkrijem šta smo spremili. Uvek se fokusiramo da rivalu otmemo ono gde su najbolji i da ih iznenadimo. Pokušaćemo i ovog puta".

Pokušao je Stanković da podigne borbenu gotovost, ali i opreznost svojih izabranika.

"Ovo može da bude istorijska utakmica pred nama. Ali ne smemo da budemo ludi i hazarderski da istrčimo. Uradićemo sve da ovu utakmicu dobijemo. Svesni smo prilike koje imamo. Šteta što nema ovde 55.000 ljudi, bilo bi fenomenalno. Ali osećamo da su blizu. Uvek nas nagrade bakljadom i vatrometom. Tako je bilo u Surdulici".

I protiv Beverena Roman Jaremčuk je pokazao da je glavna snaga Genta.

"Za svakog igrača imamo posebnu taktiku. Ukrajinac je jako nezgodan igrač. Podseća me na Milika ili Levandovskog. Koristi obe noge, deluje zdravo i inteligentno. Baš lepo deluje na terenu", pručio je Stanković.



tagovi

Dejan Stanković

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara