Dostupni linkovi

U Srbiji 2.412 novih slučajeva COVID pozitivnih


Testiranje u institutu Torlak u Beogradu
Testiranje u institutu Torlak u Beogradu



U Srbiji je u poslednja 24 sata, prema podacima Ministarstva zdravlja 2.412 novoobelilih od COVID-19, dok je šest osoba preminulo.

Na bolničkom lečenju je 2.014 osoba, a 53 pacijenta su na respiratorima.

Prema podacima Ministarstva zdravlja u poslednja 24 sata testirano je 12.617 osoba.

Ukupan broj preminulih u Srbiji od posledica korona virusa je 850, a stopa smrtnosti iznosi 1.59 odsto.

Prethodno je ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar rekao da u Beogradu mesta za prijem pacijenata ima za danas i sutra, a da bolnice u unutrašnjosti za sada imaju kapaciteta.

On je, posle sastanka sa direktorima COVID bolnica, naveo da je u protekla 24 sata primljeno nešto manje od 400 pacijenta na lečenje, od kojih je najmanje oko 150 u Beogradu.

Prema njegovim rečima u beogradskoj Areni, improvizovanoj COVID bolnici, smešteno je 256 pacijenata.

Ministar zdravlja je poručio da se prave dodatni kapaciteti i rasporedi.

Premijerka Ana Brnabić poručila je da u ovom trenutku neće biti pooštravanja mera i najavila je da će Vlada na sednici u četvrtak usvojiti Predlog izmena i dopuna zakona o zaštiti od zaraznih bolesti.

„Gde ćemo uvesti mandatne kazne, kazne koje mogu odmah da se naplaćuju, gde ćemo poboljšati kontrolu. Pored sanitarnih inspekcija uvešćemo i komunalne inspekcije koje će moći odmah da naplaćuju mandatne kazne“, rekla je premijerka.

Ona je takođe poručila da ne može biti dovoljan broj inspektora ako ne postoji svest o poštovanju protivepidemijskih mera.

„Pooštravanje mera u trenutku kada se još uvek svi ne pridržavaju postojećih mera, meni nema smisla posebno što i dalje moramo da balansiramo između ekonomije i epidemiološke situacije“, rekla je Brnabić.

Ona je apelovala na građane da nose zaštitne maske.

XS
SM
MD
LG