Nema zezanja, Inter kreće sa Galjardom po nagradu od pola miliona evra

Vreme čitanja: 2min | sre. 04.11.20. | 00:47

Najbolji strelac najavljen u prvoj postavi iako se očekuje rutina

Revanš mečevima osmine finala, nastavlja se Kup Brazila. Vrlo bitno takmičenje u najvećoj zemlji Južne Amerike. Što zbog prestiža, što zbog konačne nagrade od 10.000.000 evra koliko pripada pobedniku takmičenju.

A Internasional iz Porto Alegrea je jedan od favorita za konačnu pobedu.

Izabrane vesti

Popularni Kolorado je još krajem prošle godine počeo da pravi velike planove. Posle apsolutnog trijumfa Flamenga u Brazilu i Južnoj Americi, u Internasionalu su rešili da bace rukavicu u lice najmoćnijem timu Južne Amerike. Zimus je doveden sjajni argentinski stručnjak Eduardo Kudet i počelo se sa sklapanjem tima koji će da napadne SVE!

Internasional je od zimus doveo neka vrlo ozbiljna imena poput zaboravljenog Gabrijela Bošilje iz Monaka, povremenog argentinskog reprezentativca Renca Saravije iz Porta, rehabilitovali su nekada velikog talenta Markosa Giljermea, a niko nije mogao da pretpostavi koliko dobar potez su povukli dovođenjem iskusnog Tijaga Galjarda za džabe iz Seara. Priču o prvom strlecu Brazila koji sa 30 godina igra fudbal života ste mogli da čitate na našem portalu pre nekoliko dana, a možete i da je se podsetitite OVDE.

U ekipi su već kao starosedeoci bili neuništivi Andres Dalesandro i Paolo Gerero. Letos su im pridodati Urugvajac Abel Ernandez koji je nekada tresao mreže u Palermu i Halu, a Kudetu je ostvarena želja da u napad dovede i zemljaka Leandra Fernandeza iz Independijenta. Teška povreda Gerera na početku sezone nije destabilizovala Kolorado jer je praktično niotkud zasijala zvezda Tijaga Galjarda i Inter je počeo da melje konkurenciju.

U Kopa Libertadores su pregrmeli tešku grupu, na polovini sezone u Seriji A su prvi i trče rame uz rme sa Flamengom, a trofej ciljaju i u Kupu Brazila gde ih večeras čeka, reklo bi se, rutinski zadatak.

Internasional dočekuje autsajdera Atletiko Gojanense posle gostujuće pobede u prvom meču od 2:1. Revanš bi trebalo da bude formalnost, ali u Porto Alegreu maksimalno ozbiljno shvataju večerašnji duel. Glavna vest je da će u startnoj postavi početi Tijago Galjardo. Iako je reč o najboljem ihzgaču, iako Inter čekaju mnogo teže bitke u prvenstvu i Kopa Libertadores i iako imaju značajnu prednost iz prvog meča protiv Atletiko Gojanensea, Kudet ne želi ništa da prepusti slučaju. Možda i zato što je Galjardo isključen u prošlom prvenstvenom meču pa je suspendovan za naredni duel u Seriji A protiv Koritibe.

Plasman u četvrtfinale garantuje Internasionalu nagradu od 500.000 evra. A u proračunu klupskog budžeta je projektovano da ekipa dođe makar do polufinala i da tim plasmanom obezbedi 1.500.000 evra. Naravno, ambicije su i da se ide do kraja. Ali polufinale je zacrtano kao minimalan plasman.


tagovi

Tijago GaljardoInternasionalBrazil 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara