Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:09, 3. 11. 2020.

| Društvo

Posle brojnih žalbi građana zasut put, manje blata oko Elektronskog fakulteta

Autor:N. M.Izvor:Južne vesti
Blato kod tehničkih fakulteta
Manje blata, a manje i kiše; foto čitalac/N.M.

Stanovnici niškog naselja "Stevan Sinđelić" žale se da su dva puta kojima najčešće prolaze, jer vode i do autobuskog stajališta, neprohodna zbog blata posle svake kiše od kada se gradi laboratorijska lamela kod Elektronskog fakulteta. Putevi na koje se građani žale nemaju status ulica i u okviru gradilišta su, pa su se i Direkcija za izgradnju i Komunalna inspekcija proglasile nenadležnim. Posle pritužbi put je posut rizlom i nakon današnje kiše prvi put posle više od godinu dana manje je blata.

Blato se stvaralo na ulicama koje svakodnevno koriste i studenti nekoliko tehničkih fakulteta u blizini zbog, kako ukazuju meštani preko aplikacije Prijavi problem, građevinskih radova na labaratorijskoj lameli kod Elektronskog fakulteta.

Juna prošle godine počela je gradnja labaratorijske lamele kod Elektronskog fakulteta. U februaru ove godine, gradonačelnik Darko Bulatović najavio je završetak gradnje lamelena leto, međutim, do dan danas to se nije desilo - objašnjava meštanka. Blato kod tehničkih fakulteta Građani predlagali i privremeno rešenje - nasipanje barem dela puta; foto: čitalac;

Jednim od blatnjavih puteva, dodaju, prolazi se i pored Naučno-tehnološkog parka, koji je zvanično otvoren pred izbore u junu ove godine. Ukazivala je i da ljudi automobilima često idu preko staze za pešake da bi zaobišli ove blatnjave puteve.

Drugi put vodi iza Elektoronskog i Mašinskog fakulteta i takođe je neprohodan čim kiša navlaži zemlju pa tako studenti, učenici i oni koji rade, ne mogu na normalan način da stignu do autobuske stanice prekoputa tehničkih fakulteta. Čini se da je taj put kojim idu pešaci za automobile manje zlo od glavnog koji vodi ka NTP-u. Većina puta je jako neprohodna i klizava pešacima - kaže Nišlijka.

Kaljave ulice, kako su predlagali meštani, mogle su da budu prohodne makar na jednoj stazi kolovoza da su bile posipane šljunkom, šoderom ili bilo kojim drugim kamenom.

Iz Direkcije za izgradnju grada Niša kažu da na postavljena pitanja u vezi sa ovim problemom nisu nadležni i upućuju na komunalnu inspekciju.

Blatnjave ulice oko tehničkih fakulteta i NTP-a, kako kažu iz Odseka za inspekcijsko-komunalne poslove Uprave GO Crvenog Krsta, njima nisu prijavljivali građani. Na taj teren su, kako kažu, ipak izlazili, a po obilasku ulica odgovorili su da su utvrdili da blata ima na stazi.

Kako su tada zaključili, blato nastaje zbog kiše i građevinskih radova na izgradnji objekta višenamenske laboratorijske lamele Elektronskog fakulteta i iskopanog rova za priključak na vodovodnu mrežu.

Komunalna inspekcija nema nadležnost da reaguje po ovom pitanju s obzirom da pomenute staze prekrivene blatom nemaju status ulica i nalaze se u okviru gradilišta na parcelama pomenutih tehničkih fakulteta i studentskog doma. Na površini javne namene u ulici Aleksandra Medvedeva nema tragova prljanja kolovoza - kažu iz Komunalne inspekcije.

Blato kod tehničkih fakulteta Blata, posle skoro godinu i po, sve manje i manje; foto: N.M.Na čiste i prohodne ulice i trajno rešenje čekaju do završetka radova na lameli, ali je na njihove pritužbe konačno odreagovano i put zasut kako su građani predlagali.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mitar

    01:04 // 25. 11. 2020.

    Više od godinu dana dok se gradila "laboratorijska lamela" El. fakulteta i novi budući studenski dom, kroz naselje S. Sinđelić su prolazili natovareni teški kamioni, zagađivali vazduh, pravili buku oštetili put kroz naselje, nanosili blato, a kad se sve smirilo NIKO da se seti da popravi ili proširi korišćenje i oštećene puteve kroz naselje i pored zgrade budućeg novog studenskog doma!!!

  • Naissus

    18:30 // 3. 11. 2020.

    Samo kopate! Kao da naftu trazite. Uskoro ce ceo grad da lici na rudna nalazista

  • Gandalf

    16:52 // 3. 11. 2020.

    Ovde je, u moje vreme ( pre manje od 10 godina ), bio asfalt. Kako sad blato?!

    Ovo vise lici da je nazadno nego napredno.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: