Najnovije vesti
Vesti Svet
"Gasite svetla, zatvorite vrata. Gosti polegali na pod", terorista pucao na ljude u kafiću, očevici izneli detalje o UŽASU IZ BEČA

"Gasite svetla, zatvorite vrata. Gosti polegali na pod", terorista pucao na ljude u kafiću, očevici izneli detalje o UŽASU IZ BEČA

Očevici terorističkog napada koji se dogodio večera u Beču izneli su šokantne detalje o užasu iz austrijske prestonice.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Alarmantno stanje u Beču, očevici izneli detalje  Foto: CHRISTIAN BRUNA / EPA;
Alarmantno stanje u Beču, očevici izneli detalje

"Napadač se kretao ka hotelu Markt i pucao je po ljudima koji su sedeli u kafićima, nije nišanio na sinagogu", rekao je jedan od očevidaca rabin Šlomo Hofmajster, dok je drugi svedok događaja dodao:

Blic preporučuje

"Čuo sam pucnje, ali nikad ništa slično. U svojoj naivnosti sam mislio da su to petarde. A onda mi je neko rekao da su to pucnji i devojka je povikala da trčimo ka pabu, skroz unutra, pozadi".

Austrijanac, koji je vlasnik lokalnog restorana, izjavio je da ga je pucnjava šokirala: "Čuli smo pucnje i onda smo čuli - gasite svetla, zatvorite vrata. Gosti su polegali na pod, bilo je strašno".

Nakon 10 minuta drame policajci su rekli okupljenima da napuste područje.

Ubijeni napadač
Foto: Čitaoci blica / RAS Srbija
Ubijeni napadač

Kako je rekao portparol policije Harald Seres, tokom napada u Beču ubijen je jedan prolaznik, kao i jedan napadač, a ima i više povređenih. Seres je napomenuo da je policija uspela da ubije jednog osumnjičenog za oružani napad u centru Beča i kod njega je pronađena "duga cev".

"Krenuo sam kući, ka drugom distriktu, a onda mi je policajac rekao da moram da se sklonim. Mislio sam da su neke petarde, a onda je policija uletela u barove", rekao je Aleksander Petric, koji je takođe večeras bio u Beču, piše "Kurir".

Policijske snage nakon napada u Beču
Foto: CHRISTIAN BRUNA / EPA;
Policijske snage nakon napada u Beču

Situaciju u Beču dočarala je i jedna radnica koja je izjavila: "Radili smo i onda smo čuli buku. Svi su trčali i tada smo ponovo čuli pucnje. Policajci su ušli u kafić i rekli da izlazmo odatle, uperili su puške u ljude".

U pucnjavi u cenrtu Beča koja je okarakterisana kao teroristički napada, stradalo je najmanje sedmoro ljudi, a povređeno je više osoba. Na drugom kraju grada u jednom restoranu paraleleno se odvija talačka kriza.

Ogroman broj policijskih snaga i hitnih službi je na ulicama glavnog grada Austrije.