Ombudsman pokrenuo kontrolu Ministarstva zbog oduzimanja deteta od siromašnih roditelja

Zaštitnik građana pokrenuo je postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, a po saznanjima da je Centar za socijalni rad Malo Crniće zbog siromaštva oduzeo dete od roditelja, saopštio je zaštitnik.
Ombudsman pokrenuo kontrolu Ministarstva zbog oduzimanja deteta od siromašnih roditelja
Foto: Pixabay
Kako se navodi u saopštenju, zaštitnik je kontrolu pokrenuo po sopstvenoj inicijativi, a po saznanju da je Centar uz asistenciju policije i prisustva sudije zbog siromaštva roditeljima oduzeo petogodišnje dete.
 
Zaštitnik od Ministarstva traži da u roku od 15 dana dostavi izveštaj o postupanju u vezi sa tim slučajem, kao i zapisnik i kopije dokumentacije o izvršenom nadzoru nad radom Centra u mestu Malo Crniće.
 
Od Centra zaštitnik građana traži da ga u roku od 15 dana, uz prateću dokumentaciju, obavesti o aktivnostima u vezi sa porodicom, sa posebnim osvrtom na posptupak izmeštanja deteta iz porodice.
  • Jelena

    02.11.2020 22:33
    Tuga
    Vracajte dete roditeljima, ako su roditelji sposobni i zdravi. Dajte im novac koji bi dali hraniteljskoj porodici i bice i dete i roditelji presretni!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.