Milanović: Nismo u ratnom već u vanrednom stanju - i to će proći

Hrvatski predsednik Zoran Milanović kaže da je u pravu bio kad je rekao da je Hrvatska u vanrednom a ne u ratnom stanju.

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.11.2020.

18:15

Milanović: Nismo u ratnom već u vanrednom stanju - i to će proći
EPA-EFE/ MIROSLAV LELAS

On je dodao da će i to proći, jer je i ranije bilo epidemija.

"Stanje u kojem se priča o lokdaunu i suspenziji ljudskih prava, to ne može odlučiti ni Capak ni Plenković. Da je to Plenković tražio u martu, bilo bi mu puno lakše. Sad će mu biti puno teže", kazao je Milanović, prenosi portal Index.

Milanović je na opasku novinara da je Ustavni sud dao za pravo vladi, rekao da kada se radi o merama za korona krizu nema saradnje.

"Ustavni sud je političko telo, njegovi članovi se biraju u Saboru i ti ljudi su stalno u odnosu s politikom. Odluke koje donosi to telo moraju biti konačne, nakon njih više nema razgovora. Ja sam sklon prihvatiti potpuno promašenu odluku Ustavnog suda", rekao je Milanović.

Govoreći o obeležavanju Dana sećanja na žrtve rata i Dana sećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje 18. novembra, Milanović je rekao da je spreman da ide u Vukovar, ali da sve zavisi od dogovora Plenkovića, Medveda i Penave.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: