Mercedes nije Tesla

Nemački proizvođač ne želi da njegovi korisnici testiraju sistem autonomne vožnje.

Automobili

Izvor: SN

Ponedeljak, 02.11.2020.

10:30

Mercedes nije Tesla
Photo by Thomas Niedermueller/Getty Images

Mercedes je kompanija sa dugom istorijom i imaju veliku želju da u svakom segmentu budu najbolji na svetu, pa tako je i kada se radi o sistemu autonomne vožnje, gde im je jaka konkurencija američka kompanija Tesla.

Kako prenosi "Automotive News Europe", sprema se pravo rivalstvo između Mercedesa i Tesle u smislu razvoja autonomne vožnje, pošto je Tesla najpoznatiji proizvođač takve vrste tehnologije.

Njihova najveća prednost je razumevanje tehnologije i pronalaženje modernih rešenja za probleme, na šta su i navikli svoje kupce, koji često kažu da se njihovi automobili "apdejtuju" kao i mobilni telefoni.

Tesla je nedavno objavila da njihovi korisnici testiraju nove sisteme autonomne vožnje, dok u Mercedesu imaju potpuno drugačiju strategiju i oni dozvoljavaju samo svojim licenciranim vozačima da testiraju takav sistem.

Kako su izjavili, nije im u interesu da neku osobu izlože riziku i da jednostavno nije bezbedno da običan čovek testira nešto sa čim nije upoznat i zbog toga se mogao čuti interesantan komentar, "Mercedes nije Tesla".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: