Gotovo, Bajern pušta Alabu za džabe! Neko drugi je ponudio mnogo, Bavarci ne pristaju na ucene

Vreme čitanja: 3min | pon. 02.11.20. | 09:58

Iza svega stoji neki drugi klub?

Duže od godinu dana su trajala natezanja Bajerna i Davida Alabe o produženju ugovora koji ističe narednog leta i izgleda da je priča definitivno propala. Austrijanac odlazi iz Minhena bez obeštećenja pošto nije došlo do dogovora o nastavku saradnje

To je sinoć potvrdio i Bajernov predsednik Herbert Hajner.

Izabrane vesti

“Situacija se promenila tokom vikenda. Odavno smo pred Alabu i njegove savetnike stavili ponudu za produžetak ugovora. Vrlo dobru i konkurentnu ponudu. Uz jasnu poruku da želimo konačan odgovor do kraja oktobra. Želeli smo čistu situaciju za planiranje jer je reč o delikatnoj poziciji u timu. Želimo da sa sigurnošću planiramo budućnost i zato smo hteli da znamo na čemu smo. Nismo dobili nikakav odgovor do juče. Zato je direktor Hasan Salihamidžić opet kontaktirao Alabine predstavnike i dobio odgovor da ponuda i dalje nije zadovljavajuća i da treba još da razmislimo. Odlučili smo da je naša ponuda ’uzmi ili ostavi’ tako da ona više ne stoji na stolu”, rekao je Hajner.

Bajern se ne šali. Zaista je spreman da se odrekne Alabe i da ne pristane na njegove ultimatume. Ovo nije prvi put da Bavarci ne žele da pokleknu pred uslovljavanjima igrača za novi ugovor. Na sličan način su klub napustili Mihael Balak 2006. i Klaudio Pizaro 2007. godine kada su bez obeštećenja otišli u Čelsi.

Bajern ima granice iznad kojih ne želi da ide. A Alaba je želeo da probije te granice…

Austrijanac je zahtevao platu iznad 20.000.000 evra bruto godišnje što je oko 10.000.000 evra neto po sezoni. Tu platu u Bajernu nema niko. Levandovski je plaćen 19.500.000, Nojer 18.000.000, Sane 17.000.000, Miler 15.000.000 evra godišnje. Govorimo o bruto iznosima od kojih je oko polovine neto zarada koja pripada igraču. Alaba je želeo da bude najplaćeniji na šta Bajern nije pristao.

Prva ponuda Bavaraca je iznosila 11.000.000 evra fiksno plus 6.000.000 kroz bonuse, da bi kasnije povisili ponudu na 18.000.000 evra kao konačnu. Alaba ni to nije prihvatio. Njegov otac Džordž i agent Pini Zahavi su tražili više. Plus bonuse za potpis. U Bajernu nisu mogli da pristanu na to jer bi potom ušli u problem sa ostalim igračima koji bi tražili veće ugovore.

Međutim, izgleda da Alabi i ne brine mnogo jer verovatno ima unosniju ponudu iz inostranstva. Bild piše da je Pini Zahavi već dogovorio Alabin transfer u neki drugi klub i da je sa Bajernom samo igrana partija pokera kako bi Bavarci na kraju odustali. Navodno Alaba ima ponudu iz inostranstva vrednu 25.000.000 evra godišnje plus 30.000.000 evra bonusa samo za potpis ugovora! To je novac koji u Minhenu nikada ne bi dobio i zato je Zahavi samo želeo da Bavarce dovede pred svršen čin da odustanu. Uvek mu je prioritet bio da izboksuje maksimalan ugovor i što više novca za bonus za potpis.

Ne navodi se koji je klub u pitanju, ali za Alabu su se odranije interesovali skoro svi veliki i bogati evropski klubovi. Od španskih velikana Barselone i Reala preko Juventusa i Čelsija do mančesterskih rivala Junajteda i Sitija. A ne bi bilo čudo da se sada u igru uključi i Liverpul. Svima je potreban tip igrača kao što je Alaba koji uspešno pokriva pozicije štopera i levog beka, a može da igra i u veznom redu. Međutim, ne mogu svi da plate pomenutu sumu. Zato bi prvo trebalo isključiti Barsu i Juve, verovatno i Real, tako da u igri ostaju engleski klubovi. Siti i Čelsi deluju kao najozbiljniji kandidati.

Alaba već od 1. januara može da potpiše predugovor, a nije isključeno da izgubi mesto u startnoj postavi Bajerna ili da ga Bavarci u januaru prodaju za simobličnu sumu. Njega budućnost više nije u Minhenu.


tagovi

David Alaba

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara