Navijači Gojasa (©AFP)
Navijači Gojasa (©AFP)

Navijačima Gojasa dozlogrdilo, "sahranili" upravu pred duel sa Sa Pintom

Vreme čitanja: 2min | ned. 01.11.20. | 23:13

Fenjeraš dočekuje Vasko, u sudaru dve ekipe koje se u prvenstvu nisu dugo radovale

Sukob očajnika u Gojaniji. Gojas dočekuje Vasko, u sudaru timova koji su zaboravili kako to izgleda kada se pobedi. Jedni na nju čekaju osam, drugi sedam utakmica. Obično se u ovakvim situacijama konstatuje da se ne zna ko je gori, ali ovde je to jasno. Čak i pristalicama Verdaa.

Gojas ne može da se sastavi, teško postiže golove u poslednje vreme, a očajno se brani. Ima najlošiju odbranu u ligi sa 30 primljenih golova u 16 ​​utakmica. I sve to je bilo previše mučno za navijače, koji su se dan pred susret sa Vaskom okupili ispred sedišta kluba i održali protest. A, na njemu, "simbolična sahrana" rukovodstva, koje je glavna meta kritika.

Izabrane vesti

Od osam proteklih utakmica na kojima nisu pobedili, čak na sedam je ekipom kormilario trener Enderson Moreira, koji je pre nešto više od mesec dana preuzeo tim u svrhu zaustavljanja slabijih rezultata. Čak i ako pobedi noćas na Serinji, Gojas neće ispustiti "fenjer".

Situacija u redovima Vaska je kud i kamo bolja. Em je tim iz Rio de Žaneira sakupio pet bodova više od rivala, em je pre tri dana uspeo da prekine niz od osam susreta bez pobede u svim takmičenjima, tako što je slavio protiv Karakasa na domaćem terenu u okviru Kopa Sudamerikane (1:0).

Šef domaćih Enderson Moreira može da računa na povratak veznjaka Brena, koji je u prošlom kolu služio suspenziju, dok će sada kartone da odrađuje Huan Pintado. Daniel Besa, Fabio Sančes, Lukao i Enrike Almeida su povređeni.

Sa druge strane, Rikardo Sa Pinto, nekadašnji trener Crvene zvezde, preuzeo je Admirale sredinom meseca i još čeka na slavlje u Seriji A. U pohod na Gojas krenuće bez kapitena Leandra Kastana, koji je suspendovan. Nedostaju mu još povređeni Kano, kao i Tenorio, Gabrijel Pek, Marselo Alves i Rikelme koji su pozitivni na Covid-19.

SERIJA A - 19. KOLO

Subota

Botafogo - Seara 2:2 (2:1)

/Honda 16, Mateus 28 - Kleber 23, Karvaljo 51/

Korintijans - Internasional 1:0 (1:0)

/Davo 33/

Koritiba - Atletiko Gojanense 1:0 (1:0)

/Goldezani 8/

Fortaleza - Fluminense 0:1 (0:0)

/Velington Silva 75/

Nedelja

Flamengo - Sao Paulo 1:4 (1:2)

/Pedro 6 - Če Če 18, Breiner 45+1, Reinaldo 59pen, Lusijano 82/

Sport Resife - Atletiko PR 1:0 (0:0)

/Tijago Neves 53/

Santos - Baija u toku

Ponedeljak

00.30: (3,00) Gojas (3,30) Vasko (2,40)

21.00: (2,70) Palmeiras (3,15) Atletiko Mineiro (2,70)

23.55: (1,82) Gremio (3,45) RB Bragantino (4,70)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Brazil 1Vasko da GamaGojasRikardo Sa Pintu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara