Egzibicija Genta pred dolazak u Beograd: Jaremčuk dao het-trik za 15 minuta, Beveren brojao do četiri

Vreme čitanja: 2min | ned. 01.11.20. | 22:32

Poglavice podigle samopouzdanje pred meč sa Crvenom zvezdom – 4:1

Gent je proradio. I to baš pred dolazak na megdan Crvenoj zvezdi. Nisu Poglavice tako loš tim kao što su nedvosmisleno pokazivali prethodni rezultati. Nanizao je Gent pet poraza, mada je u nekim mečevima ozbiljno bio bolji od rivala. Primer je utakmica u Liberecu. Istina, ne može se ni glorifikovati večerašnji trijumf protiv objektivno slabašnog Beverena, tima koji jakim timova u Belgiji služi kao džak za udaranje. Međutim, imaće o čemu da razmišlja posle večerašnje egzibicije tima Vima De Bekera – 4:1

Mladi stručnjak na klupi Genta nije odmarao preveliki broj startera posle lošeg izdanja protiv Hofenhajma, a uoči puta za Beograd. Želeo je da konačno prekine niz loših rezultata. Zato je Gent izašao u formaciji 4-3-3 Niangbom, Jarmečukom i Bukarijem kao udarnim iglama. Udario je Gent jako od samog starta utakmice. Golman domaćina nalazio se pod baražnom vatrom, uz dodatak da ga je Ukrajinac Jaremčuk uzeo na zub.

Izabrane vesti

Snažnom napadaču je poništen gol zbog igranja rukom u ranoj fazi meča. Međutim, to ga nije destabilizovalo. Pokazao je 191 centimetara visoki Ukrajinac da će biti najveća pretnja po Milana Borjana, i da će Degenek i Milunović imati delikatan zadatak da ga zaustave.

Seriju golova otvorio je nemački internacionalac Dorš. Nakon što mu je golman Beverena odbranio penal, lopta mu se ponovo odbila na levu nogu. Dovoljno da iz popravnog pogodi mrežu.

Bila je to klasična igra mačke i miša u prvom poluvremenu. Beveren je imao samo jedan šut ka golu Zvezdinog narednog rivala. Koliko je Jaremčuk opasan videli smo u 29. minutu. Uzeo je loptu na nekih 30 metara od gola Beverena, obišao čuvara i potrom udarcem levom nogom pogodio dalji ugao.

Gent je na različite načine napadao odbranu Beverena. Preko levog boka kada je Mohamadi proigrao Ukrajinca za treći pogodak. Ili preciznim pasovima iz dubine kada je Ođiđa Ofoe pomogao Jaremčuku da stigne do het-trika za 15 minuta i šestog gola u prvenstvu... Gent je odigrao najbolje poluvreme u sezoni.

Zadovoljni vođstvom gosti su odmorili u drugom poluvremenu. Bevren je uspeo da popravi utisak i postigne počasni pogodak.

ŽUPILER PRO LIGA, 11. KOLO

Petak

Genk - Eupen 4:0 (1:0)

/Onaču 5, Desers 48, Bongonda 74, 82/

Subota

Beršot - Leven 4:2 (2:1)

/Tisudali 21, Suzuki 25, Sanusi 62, Holchauzer 65 - Mersije 16, Anri 82/

Šarlroa - Serkl Briž 3:0 (0:0)

/Golizadeh 53, Berahino 58, Nikolson 82/

Briž - Mehelen 2:2 (2:0)

/Vormer 13, Lang 28 - De Kamargo 42, Šofs 81/

Nedelja

Anderleht – Antverpen 1:0 (0:0)

/Mukairu 76/

Standard - Ostende 1:0 (0:0)

/Dusene 86/

Beveren - Gent 1:4 (0:4)

/Sinani 54 - Dorš 27 pen, Jaramčuk 29, 37 i 44/

Ponedeljak

20.45: (2,55) Varegem (3,35) Kortrijk (2,75)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Gent

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara