Sejdinović: Izbor Maje Gojković loša vest za medije i kulturu

Koordinator Saveta za medije Skupštine slobodne Srbije, novinar "Vremena" Nedim Sejdinović izjavio je da je izbor Maje Gojković na mesto ministarke kulture i informisanja izuzetno loša vest za medije i kulturne radnike, ocenjujući da je ona "sve svoje funkcije obavljala na katastrofalan način, sa više nego poražavajućim rezultatima".
Sejdinović: Izbor Maje Gojković loša vest za medije i kulturu
Foto: 021.rs
On je u intervjuu za list Danas podsetio da je tokom obavljanja funkcije gradonačelnice Novog Sada Maja Gojković napravila nekoliko aranžmana "koji su grad doveli na rub bankrota".
 
"Katastrofalno je vodila i republički parlament, ponižavajući opoziciju, onemogućavajući bilo kakav ozbiljan dijalog i dopuštajući i podstičući skaradne istupe svojih stranačkih kolega. Zahvaljujući između ostalog i njoj, opozicija je praktično isterana iz skupštine", dodao je.
 
Prema njegovim rečima, prethodni ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević imao je milion mana ali i, kako je naveo, dobru inicijativu da se smanji obim rijaliti-programa na televizijama sa nacionalnim frekvencijama.
 
"Plašim se da je Maja Gojković osoba kojoj su rijaliti-programi i tabloidno smeće duhovna hrana i da će takve sadržaje, možda upakovane u nekakvu oblandu, i podržavati kao ministarka", naveo je Sejdinović.
 
Kako je kazao, Maja Gojković se mnogo puta do sada "gurala da bude ministarka kulture i informisanja".
 
"U pitanju je apsolutno nekompetentna osoba za to mesto, ali, ruku na srce, nije jedina u novoj vladi, kojoj je drugo ime nekompetencija i ulizištvo", rekao je Sejdinović.
 
On je podsetio i da Ministarstvo kulture i informisanja ima manjak zaposlenih i da "stoga ne može da ispunjava, bar ne na kvalitetan način, sve svoje zakonske obaveze". Dodao je i da budžet kojim raspolaže to ministarstvo nije veliki.
 
"Ali sa druge strane, ako imate Maju Gojković na čelu ministarstva, jasno je da bi povećanje broja zaposlenih značilo upošljavanje njenih stranačkih jarana i jaranica, a da bi uvećan budžet značio da će se novac odlivati na sadržaje koji nisu u interesu građana već vlasti", kazao je Sejdinović.
  • Sofi

    02.11.2020 20:29
    Pitam
    O kojim medijima vi govorite ?
  • ludilo

    02.11.2020 09:54
    Žena poznata po krajnjem neukusu.
    Razdrndan, isflekan behaton i ona šarena cirkus-svetla (koja naravno pola rade, pola ne rade) su dokaz.
    A najbolji dokaz je ona jeftino-izgledajuća, kičerajska kvazi-fontana u Katoličkoj porti.
    Ta fontana je taman kako neki Balkanac/Balkanka zamišlja da fontana treba da izgleda + ugrađeni najjeftiniji materijali kako bi se čitav niz poslušnika ugradio u finalnu cenu.

    Ko za svog gradonačelnikovanja sazida takvu fontanu, ne zaslužuje više nikakvu funkciju u vezi sa kulturom.
  • Gramzi - Bagins

    02.11.2020 09:18
    @ova zena
    "NEEE zasluzuje
    bilo kakav izbor.....u bilo sta !!!!!!!!!!!"
    Korekcija: zasluzuje izbor za ministra za zatvorske sankcije sa stalnim sedistem u CZ.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti