Ortopedu koji je optužen za primanje mita određen pritvor

19:11:00 01.11.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Viši sud u Novom Sadu odredio je danas pritvor do 30 dana specijalisti ortopedije Kliničkog centra Vojvodina I.E. (44), koji se sumnjiči za primanje mita, kao i Ž.S. (60) koji se sumnjiči za posredovanje u primopredaji mita.

Ortopedu koji je optužen za primanje mita određen pritvor


Pritvor im je određen zbog opasnosti da će uticati na svedoke, kao i da bi u kratkom roku mogli da ponove krivično delo.

Ortopedov branilac, advokat Ivan Gvozdenac rekao je Tanjugu da će uložiti žalbu na rešenje o određivanju pritvora, ali druge detalje o ovom slučaju nije hteo da iznosi, jer je istraga u toku.

Prethodno su se i I.E. i Ž. S. na saslušanju u tužilaštvu branili ćutanjem, odnosno iskoristili su pravo da ne iznose odbranu.

Doktor se tereti da je od tri pacijenta uzeo ukupno 4.200 evra kako bi ih operisao, mimo liste čekanja. Sumnja se da je za dve operacije uzeo po 1.500 evra, dok je za treću tražio i uzeo 1.200 evra, saopštio je u subotu MUP.

Ž.S. (60) se osumnjiči da je posredovao u primopredaji mita od 1.500 evra.

U ovom slučaju policija je tužilaštvu podnela i krivične prijave u redovnom postupku protiv još tri osobe, od kojih je jedna policijski službenik, a koje se sumnjiče za davanje mita, odnosno posredovanje u davanju mita.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Slaba kiša
11°
Vlažnost: 94%
Pritisak: 995.6 mb
Vetar: 6 m/s, E
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?