Snažan zemljotres kod Zadra

Snažan potres jačine 4,7 stepeni po Rihteru pogodio je danas u 14:15 časova šire zadarsko područje.
Snažan zemljotres kod Zadra
Foto: Pixabay
Zemljotres se osetio u velikom delu Dalmacije, u Bihaću i Velikoj Kladuši u BiH, kao i u Zagrebu, prenosi hrvatski Indeks.
 
Hina prenosi da za sada nema izveštaja o povređenima ili pričinjenoj materijalnoj šteti, ali Večernji list navodi da je centru 112 dojavljeno da su od potresa popucali zidovi na jednoj kući u Slivnici Donjoj. Večernji navodi i da je jedna žena iz Gospića rekla da je pala fasada s kuće.
 
Epicentar je bio 16 kilometara severozapadno od Posedarja, objavio je Evropsko-mediteranski seizmološki centar.
 
Snažno podrhtavanje tla osetilo se u svim delovima Zadarske županije, na ostrvima Ugljanu i Pašmanu, na Murteru, u Vodicama, Šibeniku, Drnišu i Kninu u susednoj Šibensko-kninskoj županiji, kao i u Lici.
 
"Za sada nemamo podataka o materijalnim štetama, ali znamo da se potres osetio na velikom području Hrvatske, od Zadra, zadarskom području, oko Splita, a čak su ga i u Zagrebu mogli osetiti", rekao je seizmolog Krešimir Kuk za N1.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.

Aprilski sneg pao u BiH i Hrvatskoj

U delovima Bosne i Hercegovine danas je počeo da pada sneg, a među prvima su se zabelili Bosanski Novi, Bosanska Kostajnica i Bosanska Krupa.