Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:38, 1. 11. 2020.

| Sport

Odbojkaši Niša savladali Crvenu zvezdu u "Čairu"

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
marko nikolic, ok nis, nis, septembar 2020, foto jv vanja keser
Dobra partija kapitena; foto: JV / Vanja Keser

Nakon velike borbe, odbojkaši Niša pobedili su Crvenu zvezdu rezultatom 3:1 (23:25, 25:22, 25:19, 25:19) u osmom kolu Superlige. Petom pobedom u sezoni Nišlije su izbile na treću poziciju nakon nepotpunog osmog kola, a za tri dana ih čeka revanš četvrtfinala Kupa Srbije sa kraljevačkom Ribnicom.

Preokretom i boljom igrom u završnicama setova niški odbojkaši su upisali važnu pobedu u prvenstvu koja ih je vratila među četiri najbolje ekipe na tabeli. Nišlijama je ovo druga pobeda u nizu, nakon tri poraza i sjajnog starta pre toga.

Poenima Sadata i Konea i servis-greškama niških odbojkaša počela je prva deonica. Nakon izjednačene igre, gosti iz Beograda su serijom 4:0 poveli sa 11:7, a niz crveno-belih prekinuo je Uroš Nikolić. Andonović i Stanković su doneli Zvezdi vođstvo od 14:9, ali to nije obeshrabrilo odbojkaše Niša koji su sjajnom igrom u odbrani, a uz odlične servise Uroša Nikolića, napravili seriju 7:0 i poveli sa 17:15. Uzvratila je beogradska ekipa, pa se vodila velika borba i bilo je izjednačeno dok Crvena zvezda nije napravila seriju 4:0 i povela sa 23:21. Dve greške Beograđane nisu mnogo koštale pošto su Andonović i Eremić završili set poenima za vođstvo gostiju od 1:0 u setovima (25:23).

ok nis Nišlije dobre u bloku; foto: JV / Vanja Keser

Izjednačeno je počeo drugi set, Niš je uglavnom vodio, ali je Zvezda serijom 4:0, uz tri poena Dodića, povela sa 10:8. Uzvratili su brzo niški odbojkaši, pa poenima Sadata i uz dva asa Marka Nikolića poveli sa 15:12. Nikolić i Sadata su čuvali prednost niške ekipe, ali je Zvezda uspela brzo da izjednači (18:18). Marko Nikolić i Milan Stojković doneli su domaćinima novu prednost, pa su Nišlije sigurnom igrom u završnici sačuvale vođstvo i na kraju osvojile set (25:22) za izjednačenje u setovima (1:1).

I treća deonica je počela izjednačeno, ali su igrači iz Beograda onda serijom 4:0 poveli sa 12:9. Sigurnom igrom Zvezda je imala prednost od 14:11, a onda su niški igrači nakon tajm-auta napravili dve serije od po 3:0 i povele sa 17:15. Kone i Marko Nikolić su poenima doneli vođstvo domaćinu od 19:16, a Zvezda nije uspevala da izjednači. Serijom 5:0 i uz po dva poena Stojkovića i Marka Nikolića, Niš je završio set sa 25:19 za vođstvo od 2:1.

Poenima Sadata i Konea Niš je na početku četvrtog seta poveo sa 5:2. Čuvali su niški igrači prednost, ali je beogradska ekipa serijom 4:0 izjednačila (14:14). Greška Stefanovića i poen Sadata vratili su Nišu vođstvo koje nije ispustio do kraja. Grešili su gosti, domaći to koristili i ovu deonicu završili serijom 4:0, tokom koje je Kone upisao i as. Niš je dobio set sa 25:19 i time obezbedio novu pobedu (3:1).

Niški odbojkaši u narednom kolu, u subotu, 7. novembra, igraju u Beogradu protiv Partizana, a pre toga će, u sredu, 4. novembra od 16 sati dočekati kraljevačku Ribnicu u revanšu četvrtfinala Kupa Srbije.

NIŠ - CRVENA ZVEZDA 3:1 (23:25, 25:22, 25:19, 25:19)

Niš, hala "Čair".

Bez gledalaca.

Sudije: Vladimir Cvetković i Darko Savić.

Trajanje meča: 111 minuta.

NIŠ: Đokić (libero), Jović (libero), Sadat 23 (1 as, 3 bloka), Milovanović 1 (1 as), Konstadinović, Stojković 5 (5 blokova), U. Nikolić 5 (1 blok), Cvetanović, Jelić, Raoš, Kone 12 (1 as), Jovanović, Savić, M. Nikolić 25 (6 asova, 2 bloka).

CRVENA ZVEZDA: Meljanac 3, Sinđelić 6, Stanković 9, Trifunović, Eremić 9, Fet, Popović 2, Dodić 14, Andonović 9, Stefanović, Ilić.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: