Zaposleni na kovid odeljenjima u Republici Srpskoj preklinju građane da poštuju mere

Dežurno osoblje kovid odeljenja Univerzitetskog kliničkog centra RS uputilo je dramatično saopštenje u kojem bukvalno preklinje i moli građane da maksimalno primenjuju mere zaštite od virusa korona.
Zaposleni na kovid odeljenjima u Republici Srpskoj preklinju građane da poštuju mere
Foto: Pixabay
Zdravstveno osoblje svih kovid odeljenja je na izmaku snage i ovakav tempo pregleda i prijema pacijenata neće moći dugo da izdrži.
 
"U proteklih nekoliko dana pregledano je više od 1.000 pacijenata, hospitalizovano je više od 320 novih pacijenata što je pravi stampedo u osmom mesecu trajanja pandemije, tako da je sva energija radnika iscrpljenja ili na izmaku", saopšteno je.
 
U Republici Srpskoj u poslednja 24 sata je testirano 1.078 laboratorijskih uzoraka, a virus korona je potvrđen kod 582 osobe. Poređenja radi, u subotu su u RS registrovana 842 slučaja nakon testiranja 1.674 laboratorijska uzorka.
 
Napominju da je rukovodstvo UKC RS uz pomoć rukovodstva entitetske vlasti već sprečilo katastrofalni scenario.
 
"Ali, ukoliko se ovakav trend prijema pacijenata nastavi, ni najbolje opremljene prostorije i najodgovorniji ljudski resursi neće moći da spreče katastrofu velikih razmera. Zbog toga apelujemo na stanovništvo Republike Srpske da odmah pristupe najvišem stepenu zaštite od korona virusa koja podrazumeva propisanu distancu, nošenje zaštitinih maski, dezinfekciju prostora i higijenu ruku kako bi se širenje virusa zaustavilo", poručili su zdravstveni radnici u Kliničkom centru RS.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.